1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZYİĞİT, KAMU-SEN İLE HAVA-SEN YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞTÜ
ÖZYİĞİT, KAMU-SEN İLE HAVA-SEN YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

ÖZYİĞİT, KAMU-SEN İLE HAVA-SEN YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Özyiğit, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve hükümeti verdiği sözleri tutmamakla suçladı.

A+A-

ÖZYİĞİT, BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU VE HÜKÜMETİ VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMAMAKLA SUÇLADI

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve hükümeti verdiği sözleri tutmamakla suçladı.

Özyiğit yaptığı yazılı açıklamada, hükümet ile Başbakan Yorgancıoğlu’nun KTHY ve ETİ çalışanları konusunda da sözler verdiğini, ancak yerine getirmediğini; bu konuda CTP-BG’nin kendi milletvekilleri tarafından sunulan yasa tasarısına bile sahip çıkılmadığını savundu.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, Kamu Sen ile Hava Sen yetkililerinden oluşan bir heyeti kabul ederek görüştü. TDP Genel Merkezi’nde bu sabah gerçekleşen görüşmede, TDP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sinem Görüş de hazır bulundu.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, konuşmasına Demokrat Parti Ulusal Güçler eski Genel Sekreteri Bengü Şonya’nın hayatını kaybetmesinden duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek başladı.

“Dürüst, demokrat, inançlı ve kararlı” bir kişiliğe sahip olan Şonya’yı kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirten Özyiğit, “Kıbrıs Türkü çok önemli bir değerini daha yitirmiştir, kendisine Allahtan rahmet, ailesi ile sevenlerine de sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.
Özyiğit, rahatsızlığı nedeniyle bir süreden beridir hastanede tedavi gören Başbakanlık müsteşarı Alpay Afşaroğlu’na da acil şifalar diledi.

Sorunların arttığı, ekonomik sıkıntıların çoğaldığı 2014 yılının özellikle çalışanlar açısından olumlu bir yıl olmadığını belirten Özyiğit, KTHY ve ETİ çalışanlarının yaşadıkları mağduriyetin de bunun bir parçası olduğunu söyledi.

“KTHY’nin kapatılması ve çalışanların mağdur edilmesinde UBP’nin de büyük sorumluluğu var” diyen Özyiğit, hükümetlerin değiştiğini ancak sorunların çözülmediğini savundu.

Özyiğit, Meclis Genel Kurulu’nda geçten  hafta onaylanan 2015 bütçesini de “hükümetin verdiği sözlerin tutulamayacağının göstergesi” olarak değerlendirdi.

KTHY ve ETİ çalışanlarının mağdur olduklarını, haklarının gasp edildiğini savunan Özyiğit, TDP olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da çalışanların haklı davalarında yanlarında olacaklarını, sorun çözülene kadar da her türlü desteği vereceklerini vurguladı. 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.