1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZYİĞİT ÖĞRETMEN SENDİKALARININ EYLEMİNE DESTEK BELİRTTİ
ÖZYİĞİT ÖĞRETMEN SENDİKALARININ EYLEMİNE DESTEK BELİRTTİ

ÖZYİĞİT ÖĞRETMEN SENDİKALARININ EYLEMİNE DESTEK BELİRTTİ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) tarafından bugün, meclis önünde gerçekleştirilen eyleme destek belirtti.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) tarafından bugün, meclis önünde gerçekleştirilen eyleme destek belirtti.  

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile bazı parti yetkilileri eyleme katılarak destek belirtirken, Özyiğit, öğretmen sendikalarının ortaya koyduğu eylem ve mücadelenin haklı olduğunu söyledi.

Özyiğit, “Göç Yasası” olarak tanımladığı maaşlarla ilgili düzenleme hakkında muhalefette başka, hükümette başka konuştuğunu ve başka davrandığını iddia ettiği Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) ile Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG)’yi  ikiyüzlü davranmakla suçladı.

“CTP hükümeti döneminde hazırlanan, UBP döneminde ise hayat bulan ‘Göç Yasası’nın eşit işe eşit ücret prensibini ayaklar altına aldığını, sosyal ve ekonomik eşitsizlik yarattığını, gençlerin göç etmesine neden olduğunu” savunan Özyiğit,  yasada ısrar etmenin emek düşmanlığı olduğunu kaydetti.

Geçtiği dönemde muhalefette olan DP-UG’nin bu yasaya olumsuz oy verdiğini, CTP-BG’nin ise oylamaya katılmadığını anımsatan Özyiğit, seçim dönemlerinde ‘Göç Yasasını’ kaldıracağız diyen CTP-BG ile DP-UG’nin şimdi ikiyüzlü bir tavır sergilediklerini ileri sürdü.

Göç Yasası’nın devamına onay veren Hükümet’in diğer yandan ekonomik krizi bahane ederek eğitimde tasarruf yapmaya çalıştığını öne süren Özyiğit, müşavirlere, partizanlığa kaynak yaratan hükümetin eğitime kaynak yaratamamasının manidar olduğunu iddia etti.

Eğitim yılının son aylarına girilmesine rağmen bazı okullarda halen müdür, öğretmen, hademe, sekreter ve bekçi olmamasıyla maaşlarla ilgili yasa yürürlüğe girmesinden sonra göreve başlayan öğretmenlere hazırlık ödeneğinin ödenmemesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Özyiğit, “Bu kişilere hem düşük ücret vereceksin, hem de hazırlık ödeneği vermeyeceksin, bu nasıl bir adalet anlayışıdır” sorusunu sordu.

“EMEK DÜŞMANLIĞINDAN VAZGEÇİN”

Halkın zamlarla fakirleştirildiğini, asgari ücret belirlenirken hükümetin işçi kesimini dışlayarak işverenlerle işbirliği yaptığını, Göç Yasası’nda ısrar edildiğini, kısacası CTP-BG ile DP-UG hükümetinin göreve geldiği günden itibaren tıpkı UBP döneminde olduğu gibi, emek düşmanı bir tavır sergilediğini iddia eden Özyiğit, özellikle 43 yıldır emek mücadelesi verdiğini söyleyen CTP-BG’nin hükümete geldikten sonra izlediği politikanın ibretlik olduğunun ileri sürdü.

Hükümete düşen görevin sözünün arkasında durarak bu yasayı iptal etmek olduğunu belirterek hükümet partilerine ‘emek düşmanlığından vazgeçin’ çağrısı yapan Cemal Özyiğit, “Göç Yasasına karşı verilen mücadelenin sonuç alıncaya dek süreceğini” kaydetti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.