1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZYİĞİT: “SÜRECİN ÖNÜNÜ AÇMALILAR”
ÖZYİĞİT: “SÜRECİN ÖNÜNÜ AÇMALILAR”

ÖZYİĞİT: “SÜRECİN ÖNÜNÜ AÇMALILAR”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, son günlerde Kıbrıs Sorunu’nda bir hareketlenme yaşandığını, bu süreçte uluslararası güçlerin kendi planlarını devreye koymaya çalıştığını belirtti.

A+A-

ÖZYİĞİT: “KIBRISLILARIN, KIBRIS İLE İLGİLİ HAZIRLANMAKTA OLAN PLANDA NELERİN OLMASINI VEYA OLMAMASINI İSTEDİĞİNİ AÇIK YÜREKLİLİKLE VE YÜKSEK SESLE ORTAYA KOYMALARI GEREK”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, son günlerde Kıbrıs Sorunu’nda bir hareketlenme yaşandığını, bu süreçte uluslararası güçlerin kendi planlarını devreye koymaya çalıştığını belirtti.

Özyiğit, Kıbrıslıların söz konusu süreçte baş aktör olmaları için biran önce devreye girmeleri gerektiğini vurguladı, “Kıbrıslıların, Kıbrıs ile ilgili hazırlanmakta olan planda nelerin olmasını veya olmamasını istediğini açık yüreklilikle ve yüksek sesle ortaya koymaları gerek” dedi.

TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Cemal Özyiğit katıldığı bir televizyon programında gündemdeki konuların yanı sıra, Kıbrıs Sorunu’ndaki son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 “SÜRECİN ÖNÜNÜ AÇMALILAR”

Özyiğit, Kıbrıs müzakerelerinin dondurulduğu ve ortak metin konusunda çıkmazın yaşandığı bir dönemde liderlerin Pazartesi günü görüşme kararı almalarını “olumlu bir gelişme” diye niteledi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, liderlere sürecin önünü açmaları çağrısında bulundu.
 Müzakerelerin biran önce başlayarak iki tarafın da samimi bir şekilde masaya oturmasının önemine dikkat çeken Özyiğit,  “ABD ve AB’nin sürece yoğun bir şekilde dahil olduğu, Türkiye ile Yunanistan’ın ilişkilerin geliştirilmesi bağlamında elektrik ve su konusunda anlaşma yaptığı bir dönemde, esas aktör olması gereken Kıbrıslıların işin içinde olmamaları kabul edilemez bir durumdur” dedi.

Kıbrıs’ın güneyinde bulunan petrol ve doğalgazın en güvenli ve ekonomik şekilde Türkiye üzerinden taşınmasının konuşulduğuna, ilgili tüm ülkelerin de kendi çıkarları doğrultusunda devrede olduğuna dikkat çeken Özyiğit, perde gerisinde bazı gelişmelerin olduğunu, ancak bunların halktan saklandığını savundu. 

“KIBRISLILAR MUTLAKA AYAĞA KALKMALIDIRLAR”

Özyiğit konuşmasında şunları ekledi:

“Kıbrıslılar mutlaka ayağa kalkmalıdırlar. Bir senaryo hazırlanmakta ve birileri bizim adımıza karar vermektedir. Bu böyle olmamalı iki toplum da bu süreçte aktif rol almalıdır.”

Görüşmelerden kısa sürede sonuç alınabilmesi için çok dikkatli, ancak karşı tarafın hassasiyetlerini de düşünerek esnek olunması gerektiğini kaydeden Özyiğit, “İşte o zaman “Noel’de çözüm, baharda referandum” söylemleri gerçek olur. Aksi takdirde, vuslat başka bahara kalır ki, tüm Kıbrıslılar kaybetmeye ve ülkeden göç etmeye devam ederler” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.