1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZYİĞİT, “TDP OLARAK ÜRETİCİLERİN YANINDAYIZ”
ÖZYİĞİT, “TDP OLARAK ÜRETİCİLERİN YANINDAYIZ”

ÖZYİĞİT, “TDP OLARAK ÜRETİCİLERİN YANINDAYIZ”

Turgut Akçın başkanlığındaki Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği, sorunlarının çözümü ve alacaklarının ödenmesi konusunda Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP) ziyaret ederek, destek talebinde bulundu.

A+A-

Turgut Akçın başkanlığındaki Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği, sorunlarının çözümü ve alacaklarının ödenmesi konusunda Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP)  ziyaret ederek, destek talebinde bulundu.

TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Turgut Akçın başkanlığındaki Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği heyetini kabul ederek görüştü. TDP Güzelyurt İlçe Merkezi’nde gerçekleştirilen görüşmede, Tarım eski Bakanı Sami Dayıoğlu ile Güzelyurt İlçe Başkanı Yılmaz Siham da hazır bulundu.

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, 8 aydır sattıkları malın karşılığını alamayan üreticilerin isteklerinde haklı olduklarını belirterek, en azından bayram öncesi bir kısım ödemenin yapılması gerektiğini söyledi.

Özyiğit, “TDP olarak üreticilerin yanındayız. Gerek sorunların aşılması, gerekse de ödemelerin yapılması konusunda meclis dahil her platformda gerekli desteği vermeye hazırız” dedi.  

Devletin kendi vatandaşından alacağı olduğunda bir günlük gecikmeye dahi faiz uyguladığını, ancak devletten alacakları olanların aylarca parasını alamadığını ifade eden Özyiğit, üreticilerin de mağdur olan kesimlerin başında geldiğini belirtti.

Üreticilerin sıkıntılarının aşılması ve ürün bedellerinin ödenmesi konusunda Tarım Bakan’lığına görev düştüğünü kaydeden Özyiğit, en azından bayramdan önce bir miktar ödeme yapılmasının önemine dikkat çekti.

Özyiğit, üreticilerin isteklerinde haklı olduklarını, eve ekmek götürmek biryana, önümüzdeki, sezona başlayabilmeleri için de mutlaka hak ettikleri alacaklarını almaları gerektiğini söyledi.

Cypfruvex ve Kooperatif Merkez Bankası gibi kurumların artık özerk yapıya kavuşması gerektiği düşüncesini dile getiren Özyiğit, “TDP olarak seçim manifestomuzda da belirttiğimiz gibi, üretici birliklerinin yönetimleri artık üreticilere devredilmelidir. Siyasiler sadece bunun kontrolünü yapmalıdır” dedi.  

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.