1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZYİĞİT, YORGANCIOĞLU VE PARTİSİNİ ELEŞTİRDİ
ÖZYİĞİT, YORGANCIOĞLU VE PARTİSİNİ ELEŞTİRDİ

ÖZYİĞİT, YORGANCIOĞLU VE PARTİSİNİ ELEŞTİRDİ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nu ve partisini seçim öncesinde verdiği sözleri tutmadığı gerekçesiyle eleştirdi.

A+A-

ÖZYİĞİT: “HESAP SORACAĞIM DİYEREK GÖREVE GELEN HÜKÜMET, HESAP SORMAK BİR YANA, ALDIĞI VE ALMADIĞI KARARLARLA UBP’NİN YOLUNDAN GİDİYOR. EKONOMİK PAKET, İLAHİYAT KOLEJİ VE ELEKTRİK ÜCRETLERİNE YAPILAN OKKALI ZAMLAR BUNA ÖRNEKTİR”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nu ve partisini seçim öncesinde verdiği sözleri tutmadığı gerekçesiyle eleştirdi.

Yorgancıoğlu’nun ve CTP - BG Genel Sekreteri Asım Akansoy’un seçim dönemindeki miting konuşmalarına değinen Özyiğit, “ ‘Hesap soracağım’ diyerek göreve gelen hükümet, hesap sormak bir yana, aldığı ve almadığı kararlarla UBP’nin yolundan gidiyor. Ekonomik paket, İlahiyat Koleji ve elektrik ücretlerine yapılan okkalı zamlar buna örnektir” dedi.

TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye Özyiğit şunları söyledi:

“Hesap soracağız’ diyerek göreve gelen CTP göreve gelmesinin üzerinden aylar geçmesine rağmen, bu konuda hiçbir somut adım atmadı. Halk bu konuda büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Yorgancıoğlu seçim döneminde sık sık hesap sormaktan bahsediyor, seçimlerden bir gün önce düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada ‘tüm usulsüzlüklerin üzerine giderek, mutlaka hesap soracağız” diyordu. 

Aynı mitingde konuşan Genel Sekreter Asım Akansoy da ‘temiz siyaset için, her şeyin hesabını soracak, kimsenin elini öpmeyecek bir parti’ olduğunu söylemişti.

Sayın Yorgancıoğlu ile Akansoy’a bu söylemlerini bir kez daha hatırlatmak isteriz.”

“HESAP SORULMAZSA....”

Açıklamasında UBP hükümetinin icraatlarını da eleştiren Özyiğit,  söz konusu hükümet döneminde keyfi ve usulsüz uygulamaların yapıldığını, halkın kurumlarının özelleştirme adı altında peşkeş çekildiğini iddia etti, “Yapılan yanlışlardan ve hukuksuzluklardan hesap sorulmazsa hükümet bunlara ortak olacak” dedi.

GİDİŞAT AYNI”

TDP Genel Başkanı Özyiğit açıklamasında şunları da ifade etti:

“ ‘Hesap soracağım’ diyerek göreve gelen hükümetin, hesap sormak biryana, aldığı ve almadığı kararlarla UBP’nin yolundan gidiyor. Ekonomik paket, İlahiyat Koleji ve elektrik ücretlerine yapılan okkalı zamlar buna örnektir.

TDP olarak, Başbakan ile CTP yöneticilerinin hükümet olduktan sonra takındığı tavırı ve alınan kararlar karşısında ortaya koyduğu savunmaları üzüntüyle izliyoruz.

Halkın CTP’den beklentisi bu değildi. Yaşanan hayal kırıklığı ile karamsarlık bunda kaynaklanıyor.”

“AYRI TELLERDEN ÇALIYORLAR”

Özyiğit, CTP-BG/DP-UG koalisyon hükümetinin gidişatının iyi olmadığını, hükümetin güven vermediğini savundu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hükümet ortakları arasında büyük bir uyumsuzluk var. Bu, komite çalışmalarına kadar yansıyor ve neredeyse kavga eder hale geliyorlar.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Kıbrıs Futbol Federasyonu arasında sürdürülen görüşmeler başta olmak üzere, sözleşmeli personelin durdurulması konusunda da hükümet ortakları ayrı tellerden çalıyor.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.