1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PARANOYAK OLDUK
PARANOYAK OLDUK

PARANOYAK OLDUK

Türkiye’de gerçekleşen canlı bomba saldırılarının ardından, ülkemizde polise son iki ayda şüpheli çanta ve benzeri ihbarlar yağıyor

A+A-

Mehmet KARA

Türkiye’nin başkenti Ankara’da son beş ayda üçüncü kez gerçekleşen, son olarak ise İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde yaşanan canlı bomba saldırısı, Kıbrıs Türk toplumunu da paranoyak haline getirdi.

5 Şubat’ta Girne Kapısı’nda, 14 Mart’ta Gönyeli’de, 15 Mart’ta Gazimağusa ile İskele’de şüpheli çanta ve benzeri ihbarların ardından son günlerde unutulan çantalar, kısa süreli paniğe neden oluyor.

Son üç günde üç ihbar

19 Mart’ta Değirmenlik’te bir market önünde, önceki gün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin önündeki durak ile dün akşam saatlerinde Küçük Kaymaklı üzerinde bulunan bir durakta unutulan şüpheli valiz ve çanta ihbarı, polis ekiplerini kısa sürede harekete geçirdi. Ancak çantaları unutan kişiler, olay yerine yeniden gelince her üç olayda da gerçek kısa sürede anlaşıldı. Hem bölge sakinleri hem de polis rahat bir nefes aldı.

Vatandaş endişeli

Yaşananlar ile ilgili  konuşan vatandaşlar, “Ülkemizde böyle şeyler yaşanmaz ancak Türkiye’de yaşanan olaylar nedeniyle korkar olduk. Bir yerlerde paket, çanta görünce bomba olacağı şüphesiyle hemen polisi arıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Temennimiz, anavatan Türkiye’de yaşanan böyle olayların bir an önce son bulması” diye konuşan vatandaşlar, endişelerini dile getirdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.