1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PARAYI ÖDEYEMEDİLER, CEZAEVİNE GİTTİLER
PARAYI ÖDEYEMEDİLER, CEZAEVİNE GİTTİLER

PARAYI ÖDEYEMEDİLER, CEZAEVİNE GİTTİLER

Kendilerini polise ispiyonladığı gerekçesiyle İrfan Düşer’den tehditle para talep ettiği öne sürülen Tekin Çetin ve Hüseyin Gör teminata bağlandı

A+A-

Gazimağusa’da bir uyuşturucu meselesinde, polise uyuşturucuyu onlardan aldığını ispiyonlayıp tutuklanmalarını sağladığı gerekçesiyle İrfan Düşer’den tehditle 13 bin Euro talep ettikleri öne sürülen Tekin Çetin ve Hüseyin Gör teminata bağlandı.

Mahkemenin emrettiği teminat şartlarını yerine getiremeyen her iki zanlı da teminat şartlarını yerine getirene kadar veya yargılanmaya başlayacakları güne kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu huzurunda görüşülen teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Osman Örs’ü tanık olarak dinletti.

Tanık polis, zanlıların 2-7 Aralık 2013 tarihleri arasında çalmak kastı ile tehditle mal talebi suçunu işlediklerini söyledi.

Polis memuru zanlıların bu tarihler arasında, İrfan Düşer’i bir uyuşturucu meselesinde uyuşturucuyu kendilerinden aldığı yönünde polise şikâyette bulunup, tutuklanmalarına neden olduğu gerekçesiyle telefonla arayıp tehditle 13 bin Euro para istediklerini kaydetti.

Zanlıların İrfan Düşer’in evinin kapısına da “ 13 E Cuma” yazarak da kasti hasara uğrattıklarını anlatan Osman Örs, zanlı1 Tekin Çetin’in tespit edilerek tutuklandığını ve 11 Aralık 2013 tarihinde mahkemeye çıkarılarak aleyhine 2 günlük tutukluluk emri alındığını anımsattı.

Osman Örs, zanlı 2 Hüseyin Gör’ün de gün itibarı ile tespit edilerek tutuklandığını kaydetti.

Tahkikat memuru, zanlıların aleyhlerine yürütülen polis soruşturmasının son bulduğunu belirterek mahkemeden zanlıların uygun birer teminatla serbest bırakılmalarını talep etti.
Yargıç Ayşen Toroslu zanlıların 3’er bin TL nakdi teminat yatırmaları ve KKTC vatandaşı 2’şer kefilin zanlılar lehine 30’ar bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi karşılığında serbest bırakılmalarını emretti.

Ayşen Toroslu ayrıca zanlıların pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarına da yasak getirdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.