1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PARÇALANMIŞ CARETTA
PARÇALANMIŞ CARETTA

PARÇALANMIŞ CARETTA

Mağusa Palm Beach sahilinde parçalanmış Caretta bulundu

A+A-

Gazimağusa Palm Beach Sahil Plajı’nda dün sabah saatlerinde ölü bir Caretta Caretta cinsi kaplumbağa bulundu. Caretta Carettanın, bölgeden geçen bir yük gemisinin çarpması sonucunda yaralanarak öldüğü tahmin ediliyor.

Sahildeki vatandaşlar tarafından hareketsiz olduğu fark edilen Caretta Caretta’nın kabuğunda çatlaklar gözlemlenirken, büyüklüğü de dikkat çekti. Önce yaralı olduğu sanılan kaplumbağanın bir süre hareket etmemesi üzerine kısa bir tedirginlik yaşandı. Caretta Caretta’nın bu hareketsizliğini uzun sürmesi üzerine ölü olduğu anlaşıldı.

Vatandaşlar üzgün

Sahilde kaplumbağayı gören vatandaşlar, kaplumbağanın ölü olduğunun anlaşılması üzerine büyük üzüntü duydu. Vatandaşlar, giderek nesli tükenen Caretta Carettaların yaşatılması için çalışma yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Öte yandan, 100 milyon yıldan fazla bir süredir dünyanın okyanuslarında kilometreler kat eden deniz kaplumbağaları, deniz ve kıyı ekosistemlerinin sağlığı açısından vazgeçilmez bir role sahip. Ancak son 200 yıl içinde artarak devam eden insan faaliyetleri bu eski denizcilerin yaşama şansını azaltıyor.

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.