1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PAŞAKÖY’DE KAVGA BÜYÜYOR!
PAŞAKÖY’DE KAVGA BÜYÜYOR!

PAŞAKÖY’DE KAVGA BÜYÜYOR!

Paşaköy’de kavga büyüyor

A+A-

Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü’nün yeniden belediye başkan adayı olması gündeme geldi. UBP’ye başkan adaylığı için başvuru yapan birçok kişi bağımsız aday olmaya hazırlanıyor

TÜLÜCÜ ADAY OLMAYA HAZIRLANIYOR: Kısa süre önce başkan adayı olmayı düşünmediğini açıklayan Habil Tülücü’nün yeniden belediye başkan adayı olması gündeme geldi. Tülücü adaylık için hazırlık başlatırken, UBP’ye Paşaköy Belediyesi başkanlığı için başvuru yapan bazı isimlerse bağımsız aday olmaya yöneldi

CTP-BG ADAY ÇIKARMAYABİLİR: CTP-BG, henüz Paşaköy Belediyesi başkan adayını belirlemedi. Belediye başkan adayı olarak Adil Onalt ve Halil Ocak isimlerinin gündeme geldiği CTP-BG’nin bölgede başkan adayı göstermeyip bağımsız aday Mahmut Erden’i desteleyeceği duyuldu

ERDEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI:  Paşaköy’de yaşayan Mahmut Erden, Paşaköy Belediyesi başkanlığı için bağımsız aday olacağını açıkladı. Erden siyasi partilerin desteğine açık olduğunu ancak bu desteğin bağımsız duruşunu değiştirmeyeceğini belirtti

Yerel seçim tarihi yaklaşırken Ulusal Birlik Partisi’nin Paşaköy örgütünde işler iyice kızıştı. Paşaköy Belediyesi başkan adaylığı için Ökkeş Erdoğdu, Sabahattin Dal, Teyfik İlman ve Mikail Cankurt’un başvuru yaptığı UBP’de şu andaki belediye başkanı Habil Tülücü’nün yeniden aday çıkması gündeme geldi.  Ancak bazı aday adayları Tülücü’nün yeniden aday olması durumunda bağımsız aday olacağını açıkladı.

Tülücü: Partime karşı sorumluluğum var
Kısa süre önce sağlık nedenleriyle yeniden başkan adayı olmayı düşünmediğini açıklayan Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü’nün yeniden belediye başkan adayı olması gündeme geldi. Havadis’ e konuşan Tülücü yeniden belediye başkan adayı olabileceği konusunda açık kapı bıraktı. Tülücü “Partime karşı sorumluluğum var. Genel merkez bu yönde bir karar üretirse aday olurum” dedi.

“Kimseye karşı kırıcı olmak istemiyorum”
Tülücü ayrıca yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından bazı kişilerin UBP’ye Paşaköy Belediyesi başkanı olmak için adaylık başvurusunda bulunduğunu söylediğini ve bu kişilere karşı da kırıcı olmak istemediğini belirtti. UBP Genel Merkezi’nin bu sorunu çözmesini beklediğini dile getiren Tülücü, adayların geri çekilmesi durumunda aday olacağını açıkladı.

İlman: Bağımsız aday olurum
Ulusal Birlik Partisi’ne Paşaköy Belediye başkanlığı için başvuru yapan Teyfik İlman ise Habil Tülücü’nün UBP adayı olarak gösterilmesi durumunda bağımsız aday olacağını açıkladı. İlman şu şekilde konuştu:
“Tülücü aday olmayacağını açıklayınca ben adaylık için başvuru yaptım. Ancak kısa süre önce ilçe başkanı bizi yanına çağırdı ve DP-UG’nin bölgede belediye başkanlığını kazanmaması için Tülücü’yü yeniden aday gösterme kararı aldıklarını söyledi. Eğer Tülücü yeniden aday olursa bende bağımsız aday olacağım. Başkanının bu yönde bir açıklama yapması beni üzüyor. Başkanlığı DP’ye bırakmamak için Tülücü’yü yeniden aday göstereceklerini söylüyor.”

“Yaptıkları ankette DP-UG önde”
“İlman ayrıca UBP’nin Paşaköy Belediyesi için yaptığı ankette DP-UG’nin önde görülmesi nedeniyle böyle bir kara alındığını söyledi ve DP-UG’nin adayının yüzde 39 ve UBP adayının da yüzde 35 göründüğünü belirtti. Teyfik İlman, “Eğer Tülücü aday gösterilirse partimden istifa eder bağımsız aday olurum” dedi.

***

Erden bağımsız aday

Paşaköy Belediyesi başkanlığı için Mahmut Erden bağımsız aday olacağını açıkladı. Havadis’e konuşan Erden Paşaköy’de yaşadığını ve ayrıca Tarım Bakanlığı’nda ziraat mühendisi olarak görev yapması nedeniyle bölge insanlarının sorununu çok iyi bilip, bölge sorunlarını çözmeye hazır olduğunu kaydetti. Erden Avrupa Birliği konuları, projeler, yasalar ve idari konularda tecrübeli olduğunu ve halen proje koordinatörü olarak görev yaptığını belirtti.

“Yerel seçimlerde siyasi kimliğe bakılmamalı”
Seçilmesi halinde birçok projeyi hayata geçirerek bölge halkının refah ve huzurunu sağlamayı hedeflediğini kaydeden Erden şu şekilde konuştu:

“Özellikle yerel yönetimlerde siyasi kimliğe bakılmaksızın şahıslar ön planda olmalıdır. Genç dinamik, vizyon sahibi insanlara şans verilmelidir.  Banan bağımsız aday olarak destek vermek isteyen siyasilere açığım ancak böyle bir destek tüm köylünün adayı olmam gerçeğini değiştirmeyecek.”


CTP-BG’nin Erden’e destek vereceği konuşuluyor…
CTP-BG henüz Paşaköy Belediyesi başkan adayını belirlemedi. Başkan adayı olarak Adil Onalt ve Halil Ocak isimlerini konuşan CTP-BG’nin Paşaköy’de  belediye başkan adayı göstermeyerek Erden’e destek vereceği duyuldu.

Başkan aday adayları, dün Habil Tülücü ile birlikte UBP Genel Merkezi’nde başkan Hüseyin Özgürgün ile bir araya geldi 

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.