1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PAZAR İÇİN KAPALI YER ŞART
PAZAR İÇİN KAPALI YER ŞART

PAZAR İÇİN KAPALI YER ŞART

Pazar için kapalı yer şart

A+A-

Özellikle yaz döneminde sıcaktan dolayı ürünlerin çürüdüğünden yakınan açık pazar esnafı, yetkililere çağrı yaptı

Diyalog - Melin DOBRAN

Lefkoşa’da Pazar günleri otobüs terminalinde tezgâh kuran açık pazar esnafı, sıcaklardan dolayı satış yapamadığından ve ürünlerin çürüdüğünden yakındı. Kapalı bir alanın şart olduğunu vurgulayan esnaf, sıcaklar nedeniyle müşterinin de eskisi gibi uğramadığını aktardı. Diyalog’a konuşan esnaf, bu konuda birçok sorunlarının olduğunu dile getirdi. Tezgâhtaki ürünleri yazın güneşten, kışın yağmurdan korumak için çadır kullandığını ifade eden esnaf, “Çadırla olmuyor. Direkleri sabitleyemiyoruz.

Güneşten, yağmurdan yıpranıp yırtılıyor. Her ay yeni bir çadır almak bize pahalıya mal oluyor. Kapalı alanın olması şart. Yoksa bu gidişle batacağız” dedi.

Pazar esnafı ne dedi?

Ayhan Bilsin

“Havalar çok sıcak. Akşamüzeri fiyatları düşürmek zorunda kalıyoruz. Çünkü bu sıcağa ne biz ne de sebzeler dayanmıyor. Mallar elimizde kalmasın diye mecburen fiyatları düşürüyoruz. Kapalı bir alanımız olsaydı ürünler çürümezdi. Umarım en kısa zamanda pazarcılara ait kapalı bir alanımız olur.”

Reşat Aydın

“Sıcaklardan dolayı satışlarımız biraz düştü. Vatandaşlar pazara genellikle öğleden sonra uğruyor. Artık biz pazarcılar için kapalı alan şart oldu. Bu sıcaklarda meyveler erimesin diye çok ürün de almıyoruz. Zaten insanlar akşamüzerine doğru uğradığı için doğru düzgün satış yapamıyoruz.”

Şükrü Köse

“Sıcaklar bizim satış yapmamızı olumsuz yönde etkiliyor. Bu haftaki satışlarımız geçen haftaya göre biraz daha iyi ama kapalı bir yerimiz olsaydı, müşteriler istediği saat uğrardı. Vatandaşlar da sıcakta yürümek istemediği için öğleden sonra uğruyor. Ürünlerimiz açıkta kaldığı için buruşuyor. Bu defa zarar ediyoruz. Fiyatları düşürsek de artık meyve çürüyor satamıyoruz.”

Mehmet Bakar

“Sıcaklardan dolayı müşteriler pazara gelmiyor. Kapalı bir yerimiz olsa hem ürünlerimiz zarar görmezdi, hem de vatandaş istediği saat gelip alışverişini yapabilirdi. Tezgâhların üzerine çadır kurmamıza rağmen bu sıcaklar resmen belimizi büktü. Her hafta dünyanın parasını verip çadır alıyoruz. Bu iş nereye kadar böyle gidecek?”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.