1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PAZARTESİ OKULLARDA GREV YAPILIYOR!
PAZARTESİ OKULLARDA GREV YAPILIYOR!

PAZARTESİ OKULLARDA GREV YAPILIYOR!

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS)...

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), 24 Şubat Pazartesi günü saat 08.00- 10.00 saatleri arasında Anafartalar Lisesi’nde uyarı grevi yapacak.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Eğitim yılının yarısını bitirmemize rağmen devlet okullarında eksiklikler bir türlü tamamlanmamaktadır. Eğitimde tasarruf yapmaya çalışan CTP-DP hükümeti bütün devlet okullarının temel gereksinmelerini bile gidermeyerek, öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin haklarını gasp etmektedir” ifadelerini kullandı.

Gökçebel, şöyle devam etti:

“Girne’nin merkezinde yer alan ve Kuzey Kıbrıs’ın en kalabalık Lisesi olan Anafartalar Lisesi’nde birçok okuldaki gibi aylardır, muavin öğretmen, hademe, sekreter eksik devam edilmektedir.

Sendikamızın, okul müdürü ve öğretmenlerinin yoğun çabasına rağmen bu okulun sorunu da giderilememiştir. Öğretmenlerin, müdür ve muavinin nakil hakkına rağmen bu okuldaki sorunların büyümemesi adına nakil olmamıştır.  Sayın Milli Eğitim Bakanının kadrolardaki boşluğu şubat tatilinde gidereceği sözüne de itibar edilerek sabırla ve özveri ile okulda eğitime devam edilmiştir.

İsteyince kaynak bulunabildiğini defalarca ispatlayan CTP-DP hükümeti ne hikmetse devlet okullarından, öğretmenden ve halkın çocuklarından tasarruf yapmayı alışkanlık haline getirmiştir.”

Anafartalar Lisesi ve diğer bir çok okulun eğitim yapamaz duruma getirildiğini savunan Gökçebel, Pazartesi günü Anafartalar Lisesi’nde yapacakları uyarı grevine, sorunları çözülmezse başka eylem ve grevlerle devam edeceklerini sözlerine ekledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.