1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “PETROL VE DOĞAL GAZ KIBRIS'IN TAMAMINA AİT"
“PETROL VE DOĞAL GAZ KIBRIS'IN TAMAMINA AİT"

“PETROL VE DOĞAL GAZ KIBRIS'IN TAMAMINA AİT"

“KIBRIS'IN HERHANGİ BİR YERİNDE ÇIKARILAN PETROL VE DOĞAL GAZ KIBRIS'IN TAMAMINA AİT"

A+A-

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kıbrıs'ın herhangi bir yerinde çıkarılan petrol ve doğal gazın Kıbrıs'ın tamamına ait olduğunu, 2014 yılında böyle bir yapıcı noktayı yakalamaları gerektiğini söyledi.

Yıldız, basın mensuplarıyla bir araya geldiği değerlendirme toplantısında soruları yanıtladı.

Akdeniz'deki petrol ve doğal gaz aramalarına ilişkin bir soruya karşılık Yıldız, Güney Kıbrıs Rum kesimi ve Yunanistan'ın bu konuda zaman zaman ılımlı, siyasi açıdan yapıcı ve olumlu olabilecek açıklamalarda bulunduklarını, kendilerinin de bunları desteklediğini ifade etti. Doğal gaz ve petrolün bir barış gerekçesi olduğunu vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:

“BARBAROS HAYRETTİN PAŞA GEMİSİ AKDENİZ’DE”

"2014 yılında bu tarzda bir gelişmenin olacağına inanıyorum. Hem teknik hem siyasi açıdan özellikle 2014 yılında zorunlu kalmadıkça ilk tercihimizin tartışmalı alanlarda bulunmamak olduğunu söylemem lazım. Ama bu karşılıklı nezaketi de karşılıklı eylem içerir. Şu anda Barbaros Hayrettin Paşa sismik arama gemisi Akdeniz'de bulunuyor ve tartışmalı alanların dışında bu çalışmalarına devam ediyor. Akdeniz'deki gazın, ister İsrail'deki, ister Güney Kıbrıs Rum kesiminde olsun Kıbrıs'ın tamamına ait olabilecek bir yapının mutlaka kurgulanması lazım. Biz tutarlı bir tavır ortaya koyuyoruz. Nasıl Irak'ta Irak'ın herhangi bir kesiminde çıkarılan petrolün Irak'ın tamamına ait olduğunu söylüyoruz, aynı şekilde Kıbrıs'ın herhangi bir yerinde çıkarılan petrol ve doğal gazın da Kıbrıs'ın tamamına ait olduğunu söylüyoruz. 2014 yılında böyle bir yapıcı noktayı yakalamamız lazım."

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.