1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PİYALE PAŞA’DA PARK SORUNU
PİYALE PAŞA’DA PARK SORUNU

PİYALE PAŞA’DA PARK SORUNU

Larnaka’daki Piyale Paşa sahil yolunun yeniden yapılandırılmasıyla ilgili çalışmayla ortaya çıkan park sorununa çözümler arandığı belirtildi.

A+A-

Larnaka’daki Piyale Paşa sahil yolunun yeniden yapılandırılmasıyla ilgili çalışmayla ortaya çıkan park sorununa çözümler arandığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi “Piyale Paşa İçin Park Alanları... 200 Araba İçin Halka Açık Park Yeri Oluşturulacak” başlıklarıyla verdiği haberinde, Larnaka Belediyesi’nin Piyale Paşa sahil yolunun yeniden yapılandırılmasıyla ilgili çalışmalarının son düzlüğünde iki cephede hareket ettiğini yazdı.

Habere göre Belediye Başkanı Andreas Luruciatis’in, dünkü açıklamalarında çalışmanın, inşaat şirketinin belirlediği takvime göre en geç önümüzdeki Temmuz ayında tamamlanacağını ifade etti.

Piyale Paşa çalışmasında park alanlarıyla ilgili ciddi bir eksiklik saptandığını söyleyen Luruciatis, belediyenin öncelik ortaçağ kalesinden başlayan ve caddenin neredeyse ortasına kadar ulaşan bölge sakinlerine hizmet etmek üzere park alanları arayışlarına girdiğini belirtti.

Luruciatis Kıbrıs Türk Malları Vasiliği ve Kamu İşleri Dairesi’yle işbirliği içerisinde komşulara hizmet etmek üzere 17 park yeri yaratılabilecek bir arazinin bulunduğunu ve konunun bir sonraki toplantıda Belediye Meclisi’nde ele alınacağını söyledi.

Gazete Larnaka Belediyesi ile Vasilik arasındaki varılan eski Kıbrıs Türk sinema alanının park alanına dönüştürülmesi çözümünün, Piyale Paşa ve restoranlar bölgesini ziyaret edenler için çok önemli bir çözüm olarak kabul edildiğini kaydetti.

Öte yandan Belediye’nin, Belediye Meclisi’nin kararıyla, Piyale Paşa dondurmacılarının karşısındaki alana 200 ve daha fazla araba için halka açık park alanı oluşturacağını söyleyen Luruciatis, park alanının oluşturulacağı alanın Larnaka Belediyesi’ne sahalar yapılmak üzere kiralanan Kıbrıs Türk arazisi olduğunu belirtti.

Haberde Piyale Paşa Caddesi yakınlarında yeterli park alanının olmayışının son zamanlarda bölge halkı ve işletmecilerin yoğun tepkilerine neden olduğu anımsatıldı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.