1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PLATONİK AŞK DAYAĞI
PLATONİK AŞK DAYAĞI

PLATONİK AŞK DAYAĞI

İş yerini bastı! Boğazını sıkarak öldürmeye kalkdı! Ağır hapis cezası aldı

A+A-

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, aşkına karşılık vermediği gerekçesiyle, S.Y.’nin iş yerini basarak, öldürmek kastıyla boğazını sıkan 30 yaşındaki Yasin Akdoğan’ı yargılayarak, işlediği suçlardan ötürü 5 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin ve üye Yargıç Banu Soyer’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oy birliğiyle aldığı kararı, heyet başkanı Ömer Güran açıkladı.

Karar sonrasında, heyet başkanı Ömer Güran, huzurlarındaki sanığa “Avukatının aktardığı hafifletici nedenleri dikkate aldık, sana mülayim davrandık. Bu suçun cezası müebbet hapistir. İyi değerlendir” diye nasihatte bulundu.

İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Mustafa İldeniz’in mahkemeye aktardığı olgulara özetle değinen Ömer Güran, sanığın, 30 Mayıs 2013 tarihinde tasarrufundaki ağız uzunluğu 16, toplam uzunluğu ise 28 santim olan sivri uçlu bıçakla, platonik aşık olduğu S.Y’nin çalıştığı işyerine gittiğini anımsattı.

Olgulara göre, sanığın, kadını, işyerinin tuvaletlerini temizlediği sırada yakalayıp boğazını sıkıp darp etmeye başladığını belirten Ömer Güran, Yasin Akdoğan’ın kadını öldürmeye çalıştığı sırada çevrede bulunan bir vatandaş tarafından görülerek etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Şikayet üzerine tutuklanan sanık lehine Avukat Ramadan Sanıvar’ın mahkemeye aktardığı hafifletici nedenlere de vurgu yapan Ömer Güran sinirsel rahatsızlığı olan huzurlarındaki sanığı işlediği suçlardan ötürü, oy birliğiyle suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.

Konu suçların ciddiyetine vurgu yapan başkan Ömer Güran, hiç kimsenin nedeni ne olursa olsun, koruma altında bulunan vücut bütünlüğüne zarar vermeye hakkı olmadığını söyledi ve davayla ilgili tüm durum ve şartları değerlendirdikten sonra sanığı işlediği suçlardan ötürü suçlu bulduklarını açıkladı.

Adam öldürmeye teşebbüs”, “Kanunsuz bıçak taşıma” ve “Darp” suçlarından yargıladıkları Yasin Akdoğan’ın müştekiye fiziki zarar vermediğini de dikkate alan Güran, huzurlarındaki sanığı hürriyeti bağlayıcı bir cezayla cezalandırmayı uygun buldu ve sanığı işlediği suçlardan ötürü 5 yıl hapse mahkum etti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.