1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS ÇEKLERİ ARIYOR
POLİS ÇEKLERİ ARIYOR

POLİS ÇEKLERİ ARIYOR

27 bin TL değerinde 17 adet çeki bankaya yatırmak amacıyla alıp, yasal olmayan yollardan yurt dışına kaçtığı iddia edilen Emrah Piro 3 gün daha tutuklu kalacak

A+A-

Lefkoşa’da 2012 yılı Mayıs ve Temmuz ayları arasında, bir tanıdığından 27 bin TL değerinde 17 adet çeki bankaya yatırmak amacıyla alıp, yasal olmayan yollardan yurt dışına kaçtığı iddia edilen Emrah Piro’nun tutukluluğu uzatıldı.
Polis sirkat edilen çeklerin bir kısmının bozulduğunu, bir kısmının ise kayıp olduğunu bildirerek, araştırmalarının sürdüğünü yineledi.
Yargıç Pınar Beyoğlu’nun huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Emine Taşkın, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Şerif Avcil’i dinletti.
Mahkemede yeminli şahadet veren Avcil, zanlı Emrah Piro’nun bozdurduğu toplam 16 bin 650 TL değerindeki çekleri sirkat ettiğine dair tespitleri olduğunu belirtti.
Avcil, zanlının 18 Temmuz 2012 tarihinde yasal olmayan yollardan yurtdışına kaçtığını ve 18 Temmuz 2013 tarihinde sınır kapısında polise teslim olduğunu söyledi.
Zanlının olayla ilgili verdiği gönüllü ifadenin araştırılacağını belirten Avcil, zanlının 7 gün tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkemede söz alan zanlı Emrah Piro, söz konusu çeklerin eniştesine ait olduğunu ve kendisinin de söz konusu çekleri Faruk Uzkan’a teslim ettiğini ve Güney Kıbrıs’a kaçmadığını savundu.
Yargıç Pınar Beyoğlu da, sunulan şahadeti dikkate alarak, soruşturma maksatlı zanlının üç gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.