1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS DE SORUŞTURUYOR
POLİS DE SORUŞTURUYOR

POLİS DE SORUŞTURUYOR

Polis de soruşturuyor

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Berova, Türkiye’deki güreş müsabakalarına katılacak kafiledeki bazı öğrencilerin çantalarında bulunan ve Levent Ilgın’a ait olduğu iddia edilen ilaçlarla ilgili soruşturmanın iki yönlü devam ettiğini bildirdi

 Emine UYSAL    

Milli Eğitim Bakanı Berova, Kayseri’deki okullar arası güreş müsabakalarına katılacak kafiledeki bazı öğrencilerin çantalarında bulunan ve Bakanlığın Okul Sporları yetkilisi Levent Ilgın’a ait olduğu belirtilen ilaçlar konusunda polisin de soruşturma yaptığını açıkladı.

Konuyla ilgili olarak KIBRIS’a konuşan Bakan Berova, “Konuyla ilgili ne gerekiyorsa yapacağız” diyerek, soruşturmanın iki yönlü devam ettiğini kaydetti.

İlaçların, Kayseri’ye gidecek 27 kişilik KKTC kafilesinin başkanlığını yapan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Sporları Yetkilisi Levent Ilgın’a ait olduğu ortaya çıkmıştı.

İçeriği araştırılıyor

Eğitim Bakanlığı’nın Levent Ilgın'a ait olduğu iddia edilen ilaçların içeriğinin ne olduğunun tespiti için Sağlık Bakanlığı'na yazı gönderdiği bilgisine de ulaşıldı. İlaçlarla ilgili sonucun henüz çıkmadığı iddia edildi.

Söz konusu ilaçların Gümrük Dairesi’nden, içeriğinin ne olduğunun tespiti için İlaç ve Eczacılık Dairesi'ne gönderileceği kaydedildi.

Olay nasıl gerçekleşti?

13-14 yaş Serbest ve Grekoromen KKTC şampiyonları olan Oğuz Veli Ortaokulu ile Bayraktar Ortaokulu takımlarının yanı sıra ferdi birincilerin de yer aldığı 27 kişiden oluşan kafile Türkiye Şampiyonası’na katılmak üzere geçtiğimiz cuma günü Ercan Havaalanı’na gitti.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Sporları yetkilisi Levent Ilgın başkanlığındaki kafile Ercan Havaalanı’na geldikten sonra güvenlikten geçerken X-Ray cihazlarında yedi öğrencinin valizinde paketlere sarılı bir şekilde yasaklı madde içeren doping ilaçları olduğu tespit edildi. Yaşanan olayın ardından havaalanı polisi yedi öğrenci ile birlikte kafile başkanı Levent Ilgın’ın çıkışına izin vermedi. Ancak, geriye kalan 20 kişi şampiyonaya katılmak üzere Ankara’ya uçtu.

Valizlerinde bulunan doping ilaçlarından dolayı kafile ile birlikte çıkış yapamayan yedi öğrenci, Demirhan Polis Karakolu’nda ifadelerinin alınmasının ardından yeni kafile başkanı olan Koray Bürüncük nezaretinde aynı günün akşamı şampiyonaya katılmak üzere adadan ayrıldı.

Çantalarında dopingli ilaç bulunan öğrencilerin velileri olaya büyük tepki göstererek, bakanlığın gerekeni yapmasını isterken, hem arkadaşlarıyla uçamayan hem de polis karakoluna götürülen öğrenciler ise büyük üzüntü yaşadı.

Güvenilir bir kaynağın gazetemize verdiği bilgiye göre, öğrenciler polise verdikleri ifadelerinde, çantalarında bulunan paketleri kafile başkanı Levent Ilgın’ın verdiğini ve içerisinde çay olduğunu, hediye olarak götürüldüklerini, bu nedenle kesinlikle açmamalarını söylediğini belirtti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.