1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS HER YERDE SARİLER’İ ARIYOR
POLİS HER YERDE SARİLER’İ ARIYOR

POLİS HER YERDE SARİLER’İ ARIYOR

Güzelyurt’ta Cumartesi günü eski eşi tarafından kızının gözü önünde öldüresiye dövülen

A+A-

Güzelyurt’ta Cumartesi günü eski eşi tarafından kızının gözü önünde öldüresiye dövülen Zehra Kula’nın, kızını da alarak kayıplara karışan eski eşi Kaner Sariler’den halen haber yok. Polis, her yerde Sariler ve küçük kızı arıyor.

Beş yıl önce ayrıldığı eşi Kaner Sariler tarafından Cumartesi günü öldüresiye dövülen Zehra Kula’nın küçük kızı babası tarafından kaçırıldı. Polis her yerde Kaner Sariler’i arıyor. Polis tarafından Sariler ve küçük kızın sınır kapılarından herhangi bir resmi geçişi olmadığını belirtirken, Kaner Sariler’in çocukla birlikte Güney Kıbrıs’a kaçmış olabileceği tahmin ediliyor. Öte yandan, eski eşi tarafından hunharca bir saldırıya uğrayan genç kadın, gazetemize konuştu. Güzelyurt’ta Cumartesi kendi evinde eski eşinin saldırısına uğradığını anlatan Zehra Kula, aldığı darbeler sonucu baygınlık geçirdiğini, ancak eski eşi tarafından üzerine su döküldüğünü ve ayıltılıp yeniden dövüldüğünü söyledi.

“Gözümü hastanede açtım”

Zehra Kula, Güzelyurt’taki bir markette alışveriş yaptığı sırada eski eşi tarafından market içerisinde de tehdit edildiğini belirtti. Kula, Cumartesi akşamı saat 18.30 sıralarında evinin mutfak penceresini kırarak içeriye giren Kaner Sariler tarafından kızının gözleri önünde dövüldüğünü ve gözünü hastanede açtığını anlattı. “Kendime geldiğimde kızımı da götürdüğünü anladım” dedi.

“Son günlerde sürekli tehdit ediyordu”
Zehra Kula, “Bu çocuğu sana bırakmayacağım, bu çocuğu senden koparıp alacağım, evini basıp seni öldüreceğim, seni polisler de kurtaramayacak” şeklinde ifadelere maruz kaldığını belirterek, saldırıya uğradığı gün hakkında konuşurken, “Gözümü hastanede açtım ve yanımda arkadaşım vardı. Bana, kendisini Kaner Sariler’in aradığını ve ‘Arkadaşını hastaneye götürdüm git bak öldü mü kaldı mı?’ şeklinde konuştuğunu öğrendim” dedi.

“Beş yıl önce ayrıldık ve çocuğunu görmeye hiç gelmedi”
Kaner Sariler ile beş yıl önce mahkeme kararı ile ayrıldıklarını belirten Zehra Kula, “Geçen bu süre içerisinde çocuğunu görmeye gelmedi. Sadece bir defa geldi, o zaman da çocuğu Rum tarafına kaçırdı” dedi. Daha sonra polis tarafından bulunan kızının kendisine teslim edildiğini belirten Kula, Kaner Sariler’in yaşanan bu olaydan sonra da mahkeme kararı ile 100 metreden fazla yanlarına yaklaşmasının yasaklandığını ifade etti. Eski eşi tarafından saldırıya uğramadan önce tehdit edildiğini söyleyen Zehra Kula, aldığı tehditlerden sonra Güzelyurt polisine gittiğini ve burada can güvenliğinin olmadığını yazılı ifadesinde bildirdiğini belirtti.

Yaşadığı bu son olaydan büyük üzüntü duyduğunu ifade eden genç kadın, bir an önce kızına kavuşmak istediğine dikkat çekti.
 
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.