1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS TEŞKİLATINA TEPKİ VARDI:'BABAMI ONLAR ÖLDÜRDÜ'
POLİS TEŞKİLATINA TEPKİ VARDI:'BABAMI ONLAR ÖLDÜRDÜ'

POLİS TEŞKİLATINA TEPKİ VARDI:'BABAMI ONLAR ÖLDÜRDÜ'

Polis Müfettişi Özer İnsan’ın cenaze töreni olayı geçti. İnsan’ın yakınları, yaşananlar ile ilgili polis teşkilatını suçlarken; cenazeye hiçbir rütbelinin katılmamasını istedi. Cenazede üst kademe komutanlar bulunmazken, 21 kişilik Çevik Kuvvet Timi’nin h

A+A-

Terfi alamadığı için haksızlığa uğradığı iddia edilen ve önceki gün kalp krizinden yaşama veda eden Polis Müfettişi Özer İnsan’ın cenazesinde polis teşkilatına tepki vardı:

'Babamı onlar öldürdü'

Terfi alamayan ve yıllardır hukuk mücadelesini sürdüren Polis Müfettişi Özer İnsan, geçtiğimiz gün hayatını kaybetmesinin ardından dün, toprağa verildi. Yenierenköy Camii’nde kılınan öğle namazı ile ardından, Yenierenköy mezarlığına defnedilen İnsan’ın cenaze töreni olaylı geçti. Törende İnsan’ın yakınları, tüm olanlardan polis teşkilatını sorumlu tuttu ve üniformalı hiç kimsenin törene katılmamasını istedi. Cenazeye üst kademe polis müdürleri katılmazken; 21 kişiden oluşan Çevik Kuvvet Timi’nin de cenazede bulunması, dikkatlerden kaçmadı. Ailenin, polislerin törene katılmaması isteği ile ilgili 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, rütbeli kişilerle görüştü.

Komutanlar çelenk gönderdi
Özer İnsan’ın cenaze törenine üst kademe komutan ve amirler katılmadı. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü adına birer çelenk gönderildi. Gönderilen çelenklere büyük tepki koyan İnsan’ın yakınları, polislerin cenazeye katılmamalarını istedi. Büyük oğul Devrim İnsan, yanında birçok tişört getirerek, “Gerçekten babam için geldiyseniz, bu tişörtleri giyip gelin” şeklinde tepki koydu.

Devreye Talat girdi
Cenazeye katılan 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ailenin üniformalı kimsenin olmaması isteği üzerine, cenazede bulunan rütbeli kişilerle görüştü. Cenaze sahibi ailenin isteklerinin yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Talat, Çevik Kuvvet’in törende neden bulunduğu sorusunu sordu. Cenaze boyunca polislerin büyük bir çoğunluğu, cami dışarısında kalırken; normal prosedürlerin aksine askeri tören yapılmadı.

“Babamı onlar öldürdü”
Babasının ölümünden polis teşkilatının sorumlu olduğunu defalarca haykıran büyük oğul Devrim İnsan, “Babam on sene boyunca uykusuz kaldı, Anayasa’yı da, Yüksek Mahkeme kararını da çiğnediler. Babamın bu hale gelmesinde katkısı bulunan hiç kimseyi burada istemiyorum. Babam da onların burada olmasını istemezdi. Babamı onlar öldürdü, utanmadan bir de çelenk gönderdiler.” şeklinde isyan etti.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.