1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS YASASI YENİDEN KOMİTEYE İADE EDİLDİ!
POLİS YASASI YENİDEN KOMİTEYE İADE EDİLDİ!

POLİS YASASI YENİDEN KOMİTEYE İADE EDİLDİ!

"Bile bile onay vermem!"

A+A-

Polisin 25 yılda maaş alarak emekli olmasını düzenleyen yasa meclisi gerdi. Başbakan komiteye çekilmesini istedi. Yasa oy çokluğu ile komiteye iade edildi. Yasa seçimden sonraya kaldı.

Komite Başkanı Dr. Ahmet Kaşif’in yasa önerisinin komiteye geri  alınması önerisi Genel Kurul’da oyçokluğu ile kabul edildi.

KAŞİF: BAŞSAVCILIĞI ÇAĞIRDIK GELEN OLMADI

Ahmet Kaşif oylama öncesi yaptığı açıklamda,, “Başsavcılığı çağırdık, çağrıya uyan olmadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı “ sosyal güvenliğe dinamit koyulacağı” görüşünğ verdi. Başsavcılıktan biri gelmeyince biz de bir düzenleme yapmadık.

BAŞBAKAN: BİLE BİLE ONAY VERMEM

Oylama öncesi Meclis kürsüsünden açıklama yapan Başbakan Hüseyin Özgürgün,

“Komite Başkanı’nı bir gün önce arayıp ikaz etmeme rağmen aynı şekilde geldi. CTP Anayasa’ya aykırılık şerhi de düşmüş durumda. Polis tarafından yaratacağı Anayasal eşitsizliğin komitede yapılması için geri gönderdik ancak bu noktada hiçbir değişiklik yapılmadı.

Öneri sahibi arkadaşlardan yasa önerisinin yeniden komiteye geri alınıp gerekli düzenlemenin yapılmasını istiyorum. Seçim var bunu alel acele geçirelim noktasında olamayız. Mali boyutunda bir sıkıntımız yok, onu yaparız ama Anayasal sıkıntısını bile bile Başbakan olarak onay veremem.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum