1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİSE GÖZDAĞI İÇİN HAVAYA ATEŞ AÇTI
POLİSE GÖZDAĞI İÇİN HAVAYA ATEŞ AÇTI

POLİSE GÖZDAĞI İÇİN HAVAYA ATEŞ AÇTI

Polise gözdağı vermek eksikti onu da verdiler.. Gazimağusa’da geçtiğimiz günlerde;

A+A-

Gazimağusa’da geçtiğimiz günlerde gözdağı vermek amacı ile bir polis memurunun evi önünde havaya 7 el ateş açtığı şüphesi ile gözaltına alınan Hüsnü Ozan Kendi ve Osman Hordan mahkemeye çıkarıldı.

Gazimağusa’da 20 Şubat 2014 tarihinde saat 20.30 sıralarında Tuzla bölgesinde bir polis memurunun evi önünde gözdağı vermek amacı ile havaya 7 el ateş açılmasının ardından, polis araştırması neticesinde şüpheli olarak görülen Hüsnü Ozan Kendi ve Osman Hordan dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Mahkeme, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Meskun mahalde ateş açma”, “Kanunsuz ateşli silah kullanma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarruf ve kullanma” suçlamaları ile şüpheli olarak gözaltına alınan zanlı Kendi ve Hordan’ın 3’er gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Polis konuyu araştırmaya devam ediyor
Konu ile ilgili mahkemede ifade sunan polis memuru Hasan Karagil, 20 Şubat 2014 tarihinde Tuzla’da bir polis memurunun evinin önünde seyir halinde bulunan ancak plakası tespit edilemeyen bir araçtan 7.65 milimetre çapındaki silahla havaya doğru 7 el ateş açıldığını hatırlattı. Olay yerinde aynı gün yapılan incelemelerde bölgede bulunan boş kovanların toplandığını söyleyen Karagil, olayla ilgili çevre şahadeti toplandığını ifade ederek, olay anında siyah renk Nissan March marka kiralık olduğu tespit edilen ancak plakası tespit edilemeyen aracın olay yerini terk ettiğinin görüldüğünü anlattı. Gazimağusa’da faaliyet gösteren kiralık araç şirketlerinden yapılan araştırmada siyah renk Nissan marka aracın olay günü 18: 30 sıralarında Hüsnü Ozan Kendi tarafından kiralandığının tespit edildiğini kaydeden Karagil, zanlı Hüsnü Ozan Kendi’nin 23 Şubat 2014 tarihinde tespit edilerek gözaltına alındığını Osman Hordan’ın ise dün itibari ile polise giderek teslim olduğunu açıkladı. Zanlıların poliste verdiği gönüllü ifadelerinde olay günü ve saati Girne’de olduklarını söylediklerini belirten Hasan Karagil, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını ifade ederek zanlıların 3’er gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu kalacaklar
Suçların açığa çıkmasında kamu yararının göz önünde bulundurulduğu söyleyen Yargıç Ayşen Toroslu, polisin başlatmış oldu soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3’er gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.