1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİSE İHBAR YAĞIYOR
POLİSE İHBAR YAĞIYOR

POLİSE İHBAR YAĞIYOR

Fas’tan getirdikleri 2 kadını 15 gün içinde çok sayıda erkeğe pazarlamakla suçlanan 3 kişi tutuklandı

A+A-

Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’ta bazı gece kulüpleri ‘Fuhuş yapıldığı’ gerekçesiyle kapatılırken, kaçak fuhşun patladığı bildirildi. Bu konuda çok sayıda ihbar alan KKTC polisi, ilk etapta Fas’tan 2 kadın getirerek, 15 gün içinde çok sayıda erkeğe kiralamakla suçlanan 3 kişiyi tutuklayıp dün mahkemeye çıkardı.

Girne Kaza Mahkemesi’ne yansıyan olay,  bireysel girişimlerle de bu işlerin yürütüldüğünü ortaya koydu. Ülkede turist vizesiyle bulunan ve Lapta’ya götürülen Fas uyruklu iki kadını 3 günde onlarca erkeğe pazarladıkları öne sürülen Mahmut İnal (37), eşi Souad Marraf (29) ve Muradiye Alpaslan’a (63)  mahkeme emriyle 3’er gün tutukluluk emri verildi.

Turist vizesi altında fuhuş

Elde edilen bilgilere göre; fuhuş yoluyla para kazanan şahıslar, yurt dışından buldukları kadınları turist vizesi ile ülkeye getirtiyor. Apartman dairesi kiralayan şahıslar, buldukları kadınları bu evlerde barındırıyor ve vize süresi bitene kadar fuhuş yaptırarak para kazanıyor. Vize süreleri dolan kadınlar ülkeden çıkış yapıyor ve kısa bir süre sonra yeniden gelip kaldığı yerden devam ediyor.

Müşteri başına pay alan ve fuhşa razı olan kadınlar ya Türkiye üzerinden geliyor. Turist vizesi yoluyla fuhuş olayında bu işi yaptıranlar çalışma izni yaptırma yükümlülüğünden kurtulurken,  yasa dışı pazarlama yöntemiyle oturduğu yerden para kazanıyor.

Öte yandan bu şahısların üniversite öğrencilerini de fuhşa teşvik ettiği ve bazı öğrencileri de alet ettiği öne sürülüyor.  Bireysel bir şekilde fuhuş yaptıran şahıslar, öğrencilere de ev kiralıyor ve masraflarını karşılıyor.

Gece kulüpleri dışına taşan fuhuş olayı cinsel hastalıkların da kol gezmesine neden oluyor. Fuhuş yaptırılan kadınlar hiçbir sağlık kontrolünden geçmiyor.

İhbar ortaya çıkardı

Lapta’da önceki gün ihbar üzerine ortaya çıkan olayda tutuklanan Mahmut İnal, Fas uyruklu eşi Souad Marraf ve suç ortakları Muradiye Alpaslan’ın da ortaklaşa bu işleri yürüttükleri öne sürüldü. Fuhuş yaptırılan Fas uyruklu iki kadının Marraf’ın arkadaşları oldukları, Nisan ayında turist vizesiyle ülkeye geldikleri ve 15 günde onlarca erkeğe pazarlandıkları belirtildi. İhbar üzerine tutuklanan zanlılar inkâr yolunu seçtiği, Marraf’ın fuhuş yaptırılan iki kadının arkadaşı olduğunu, onu ziyarete geldiğini öne sürdüğü öğrenildi.

Ancak sorgulanan iki faslı kadının polise yaptıkları itirafta kısa sürede birçok erkekle birlikte olduğunu anlattığı öğrenildi. Öte yandan İnal ile Marraf’ın evliliğinin kâğıt üzerinde bir evlilik olduğu, Marraf’ın da fuhuş yaptığı ayrıca fuhuş için kendi ülkesinden kadın bulduğu iddia edildi.

Fuhşa teşvik ve fuhuş yolu ile geçim sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan zanlılar dün ek süre talebiyle Girne mahkemesine çıkarıldı. Mahkemeden zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk kararı çıkarken, olayın 15 Nisan ile 4 Mayıs tarihleri arasında yaşandığı belirtildi.

Foto: Arşiv

Haber Kaynağı: diyalog Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.