1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİSİN DE İHMALİ OLDUĞUNU İDDİA ETTİ
POLİSİN DE İHMALİ OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

POLİSİN DE İHMALİ OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Polisin de ihmali olduğunu iddia etti

A+A-

Öç alma gayesiyle, ayaklanıp hastaneyi basan ve Kamil Uçanok’u darp eden, Felek grubunun devam eden davasında, İsmet Felek’i savunan Avukat Mamalı ciddi bir iddiada bulundu
 
Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’daki Çamlık Büfe önündeki park alanda, Ağustos ayında Özcan Hangün’ün demir ve tahta sopalarla ciddi şekilde darp edilmesinin ardından, İsmet Felek ve grubunun öç alma gayesiyle, ayaklanarak devlet hastanesini basıp, müşahede altındaki Kamil Uçanok’un darp etmesiyle ilgili dava görüşülmeye devam ediliyor. Başkan Düriye Elkıran ve Hasan Dağlı ile Mesut Mesutoğlu isimli yargıçlardan oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda saat 11.00’de başlayan duruşma mesai bitimine dek sürdü.

Duruşmada, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Ahmet Özlemler, sanık İsmet Felek adına Avukat Barış Mamalı ile aleyhindeki tüm ithamları reddeden İsmet Felek ve Özcan Hangün, Cüneyt Arık, Emir Ali Bata, Ümit Öztilkiler, Mustafa Karakartal, Akif Uygur, Haluk Güvence, Mustafa Ömer Satıağalar ve Çağrı Kılınç isimli sanıklar hazır bulundu.

Gün boyu süren duruşmada, Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş, İsmet Felek’i savunan Avukat Barış Mamalı’nın sorularına yanıt verdi.

Zaman zaman gergin dakikalar yaşanan duruşma salonunda, tanık müfettiş muavini Ursavaş, tüm sanıkların  mahkeme önünde yaşanan arbede sonrası hastaneye gittiğini yineledi.

Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş, sanıkların ortak hareket edip, görevlilere karşı fiziki güç kullanıp, Ali Osman Uçanok ve Ahmet Uçanok’u darp ettikten sonra, Kamil Uçanok’un burnunun kırılmasına sebebiyet verdiğini defa defa vurguladı.

“Önlemek için müdahale edilmedi”

Tüm bunları reddeden Avukat Barış Mamalı, iddialarını tanık müfettiş muavinine yöneltti ve hastanede meydana gelen olayların, mahkeme önünde çıkan arbedenin sirayeti olduğuna vurgu yaptı.

Müvekkilinin suçsuz olduğunu savunan Avukat Barış Mamalı, “Mahkeme önünde çıkan arbedede, polis ihmali, katkısı, kusuru var. Mahkemede yeterli sayıda polis olmasına karşın, olaylara gereken müdahalede bulunulmadı. Polisler, o gün davası olan sanıkların darp edilmesini önlemek için çaba sarf etmedi” dedi.

“Öğmen, Felek’i üç kez aradı”

İddialara yanıt veren Ulaş Ursavaş ise, çok yönlü soruşturmasını titiz bir şekilde yürüttüğünü ifade etti ve “En ince detayı göz önünde tutarak tahkikatımı tamamladım. Mahkeme huzurdaki görüntüleri izleyecek. Sanıkların tümü ortak hareket etti ve görevlileri etkisiz hale getirerek acil koridoruna girdi” dedi.

Müşahede odasındaki Kamil Uçanok’un burnunu kıran İsmet Felek’in olay sonrası hastaneden kaçtığını da anlatan tanık müfettiş muavini, sözlerine şunları ekledi:

“Felek, Kamil Uçanok’u hastanede dövdü ve ayrıldı. İskele’ye kaçtı. Daha sonra, İskele’de bir market önünde tespit edildi ve alı konularak İskele Polis Müdürlüğü’ne götürüldü” dedi.

Bunun üzerine Avukat Batış Mamalı, müvekkilinin, hastanede çıkan olaylarla alakası olmadığını, Kamil Uçanok’un burnunun mahkeme önünde çıkan arbedede kırıldığını iddia etti ve “Felek kaçsaydı, müdürlüğe tıpış tıpış gelmezdi. Dahası, Felek fiilen tutuklanana kadar, Mağusa Polis Müdürü Yüksel Öğmen ile 3 kez telefonda görüştü. Aleyhinde bir tutuklama kararı olduğu kendisine bahsedilmedi” dedi.

Dava, kaldığı yerden dinlenmek üzere, 18 Ocak 2015’e tehir edildi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.