1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİSTE DEPREM
POLİSTE DEPREM

POLİSTE DEPREM

Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen soruşturmada üçü üst rütbeli toplamda 53 polisin FETÖ ile bağı bulunduğu gerekçesiyle Başsavcılık tarafından görevden alınmaları istendi

A+A-

Emine UYSAL

Türkiye’den gelen ilk talepte uygulanmayan ve ikinci talimatla 6 ay önce Polis Teşkilatı’nda başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü ‘FETÖ’ soruşturması sonucunda 53 polis mensubunun terör örgütüyle doğrudan bağlantısının belirlendiği iddia edildi.

KKTC Polis Genel Müdürlüğü’nün bünyesinde, Polis Genel Müdürü İkinci Müdür Yardımcısı Hüseyin Yeşildağlı’nın başında olan özel bir polis ekibince sürdürülen FETÖ soruşturması neticesinde, aralarında üst rütbeli en az üç polis mensubunun da olduğu toplam 53 polis mensubunun “FETÖ” örgütüyle bağı olduğuna dair güçlü bir dosya Başsavcılığa iletildi.

Başsavcılık, en az üç rütbeli polisin derhal görevinden uzaklaştırılmasını istedi

KKTC Başsavcılığı tarafından görevlendirilen Başsavcı Yardımcısı Muavini Ergül Kızılokgil, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’na ‘resmi’ bir yazı gönderip, Polis Teşkilatı’nda üst rütbeli olan en az üç polis mensubunun görevden uzaklaştırmasını istedi.

Yazıda, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’na, en az üç rütbeli kişinin, ‘Derhal görevden almalısın’ dendiği bilgisine de ulaşıldı.

Manavoğlu’nun bu kişileri henüz açığa almaması dikkat çekti. Polis Genel Müdürü’nün emri uygulamaması halinde istifa etmesi gerektiği belirtildi.

Başsavcılığın, görevlendirilen Kızılokgil’e, düğmeye basılmadan önce konunun detaylı bir şekilde yeniden incelenmesi gerektiği yönünde telkinde bulunulduğu da edinilen bilgiler arasında.

Ergül Kızılokgil, bu görev süresince Başsavcılık bünyesinde iki savcı, iki polis müdürü ve 12 polis subayından oluşan ekiple çalışacak.

Dosyadaki tek delil ‘Bylock’ değil

FETÖ ile bağlantıları olduğu iddia edilen ‘53 polis mensubunun’, örgüt üyeleriyle mesajlaştıkları ‘Bylock’ programını kullandıkları belirlendi. Öte yandan tek delilin bu olmadığı, Türkiye’den gelen FETÖ terör örgütü üyeleriyle KKTC’de toplantılar yaptıklarına dair delillerin bulunduğu öğrenildi.

Polis mensuplarının himmet verdiklerine dair delillere ulaşılırken, bazı polis mensuplarının hesaplarında çok yüklü miktarlarda para bulunduğunun belirlendiği öğrenildi.

Açığa alınıp, mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor

Polis mensuplarının açığa alması durumunda soruşturma sürecinin başlayacağı ve sonraki adımda ise, mahkemeye çıkarılacakları öğrenildi.

Polis mensuplarının aleyhine, “Yasadışı cemiyete üye olmak”, “Yasadışı cemiyete ait yıkıcı ve propaganda nitelikli yayın bulundurmak”, “Yasadışı cemiyeti savunmak ve teşvik etmek” suçlamalarının getirilebileceği bilgisine ulaşıldı.

Polis mensuplarının ‘tutuklu’ mu yoksa ‘tutuksuz’ mu yargılanacaklarına ise mahkeme karar verecek.

Soruşturmayı Türkiye Cumhuriyeti istedi

Türkiye Cumhuriyeti, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen ancak püskürtülen darbe girişiminin ardından, KKTC Polis Teşkilatı’nda da soruşturma başlatılmasını istemişti.

Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu, FETÖ soruşturması yapılmasının gereksiz olduğunu, KKTC Polis Teşkilatı mensuplarının FETÖ örgütüyle bağı olmadığını savunmuştu.

Türkiye Cumhuriyeti, FETÖ’yle ilgili soruşturma yapılmasında ısrarcı olmuş ve Polis Genel Müdürlüğü’nün bünyesindeki özel birim soruşturmayı başlatmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.