1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POLİS’TEN SORUŞTURMA BAŞLATILMASINI TALEP ETTİ
POLİS’TEN SORUŞTURMA BAŞLATILMASINI TALEP ETTİ

POLİS’TEN SORUŞTURMA BAŞLATILMASINI TALEP ETTİ

POLİS’TEN SORUŞTURMA BAŞLATILMASINI TALEP ETTİ

A+A-

Temiz Toplum Derneği(Toparlanıyoruz Hareketi) son dönemde yaşanan ölümlü iş kazaları ile ilgili olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çalışma Dairesi yetkililerinin denetleme görevlerinde ihmalleri olup olmadığı konusunda soruşturma başlatılması için Polis Genel Müdürlüğü’ne dilekçe verdi.

Toparlanıyoruz Hareketi’nin iş kazalarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada,  iş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili yasalara uyulmasını sağlamanın ve uygunluğunun sürekli denetlenmesinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Çalışma Dairesi’nin görev ve sorumluluğunda olduğu belirtildi.

Açıklamada, “İlgili kurumların yetkililerinin bu sorumlulukları yerine getirip getirmedikleri soruşturulmalıdır. Yerine getirmeyen sorumlular mutlaka cezalandırılmalıdır. Bu yapılmadığı takdirde, ne iş kazalarını, ne de ölümleri önlemek mümkün değildir. Bu nedenle, Polis Genel Müdürlüğü’ne tüm sorumlularla ilgili soruşturma başlatılması amacıyla dilekçe verilmiştir” denildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı için Meclis’te soruşturma ve araştırma açılmasını talep ettikleri kaydedilen açıklamada, en kısa zamanda Meclis Başkanlığı’na konu ile ilgili dilekçenin iletileceği belirtildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.