1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. POSTA DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN “TRAFİK KAZALARINI ÖNLEMEK” KONULU PUL SERİSİ BUGÜN SATIŞA ÇIKTI
POSTA DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN “TRAFİK KAZALARINI ÖNLEMEK” KONULU PUL SERİSİ BUGÜN SATIŞA ÇIKTI

POSTA DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN “TRAFİK KAZALARINI ÖNLEMEK” KONULU PUL SERİSİ BUGÜN SATIŞA ÇIKTI

TRAFİK KAZALARINI ÖNLEMEK” KONULU PUL SERİSİ YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

A+A-

Posta Dairesi Müdürlüğü’nün “Trafik Kazalarını Önlemek” konulu pul serisi bugün satışa çıktı.

Serinin basımı amacıyla Posta Dairesi ile Limasol Sigorta işbirliğiyle düzenlenen  “Trafik Kazalarını Önlemek” konulu pul serisi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül töreni bugün saat 14.30’da Posta Dairesi Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Ödül töreninde konuşan Posta Dairesi Müdürü Doğan Emiroğluları, trafik kazalarına dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla 2013 yılı pul emisyon programının ikinci sırasına “Trafik Kazalarını Önleme Konulu” pul serisini koyduklarını söyledi.

Emiroğluları, Bilişim teknolojisindeki olumlu gelişim ve değişimin postanın işlevini yitirmediğine dikkati çekti.

Emiroğluları, Posta Dairesi’nin 2008-2012 Mali Yıları arasındaki gelir ve havale kabullerine bakıldığında yüksek kalitede hizmet sunduğunun görüldüğünü ifade etti.

Emiroğluları, “Postanın ne işi azaldı nede işlevi yitirdi. 2008 yılında toplam işlediğimiz gönderi sayısı 3 bin 824. 022 iken her yıl artarak 2012 yılında 5 bin 439 bin 307 olmuştur” dedi.

ASKER

Törende konuşan Limasol Sigorta Genel Müdürü Birtan Asker de,  Limasol Türk Kooperatif Bankası ve Limasol Sigorta olarak sosyal sorumluluk bilinciyle her türlü çalışmaya katkı koymaya hazır olduklarını belirtti.

Birtan Asker, “Trafik kazalarını önemsiyoruz ve hiç olmamasını istiyoruz. Ama kazalarını tamamen önleyemeyeceğimiz de farkındayız. Ülkedeki karayollarının alt yapısı yeterli hale getirilmelidir. Ülkemizde artık trafik kazaları kader olmaktan çıkarılmalıdır” dedi. 

AVCI

Törende Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı ise, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığının son zamanlarda atağa geçerek, yol güvenliğinin artırılması konusunda büyük bir adım atıldığını ifade etti. 
Avcı trafik kazalarında geçmiş yıllara oranla düşüş olduğunu ancak ülkede trafik konusunda daha olumlu adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi.

SANER

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner de törendeki konuşmasında, trafik konusunun sadece karayolları dairesi ise sınırlı olmadığını Posta Dairesi’nin de üzerine düşen görevleri yerine getirdiğini belirtti.

Saner, Trafik kazalarının sadece yol güvenliği alınarak önlenemeyeceğini, toplumda da farkındalık yaratmak gerektiğini bunun da eğitimle olabileceğine işaret etti.

Bakan Saner, “Bizler sürati iletişimde, ulaşımda da uçakta önemsiyoruz. Posta kodunu da ülkemize taşımakla bir ilke imza attık. İnternet üstünden yapılan alış verişlerde artık KKTC posta kodu uygulanıyor” şeklinde konuştu.

Göreve geldiği andan itibaren KKTC’de kazaların önlenmesi konusunda neler yapılabileceği üzerinde çalıştıklarını söyleyen Saner, ülkede bugün gelinen noktanın 3 yıl öncesine göre daha iyi olduğunu ancak çok mükemmel olmadığına da işaret etti.

Trafik kazalarını önleme konusunda Karayollarında yapılan çalışmalara da dikkati çeken Bakan Saner, bölünmüş yol ağı, aydınlatma, baş üstü levha konularında önemli mesafeler kat edildiğini  vurguladı.

Bakan Saner, “Ülkemizde ölümlü trafik kazası 2010 yılında 45, 2011 yılında 44, 2012 yılında  ise 24. Yapmamız gereken işler var. Yolları bölmeye devam ederken, kalpleri birleştirmeliyiz” dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından Limasol Sigorta ve Posta Dairesi işbirliğiyle düzenlenen yarışmada birinci gelen YDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü öğrencisi Ali Cüneyt Genç’e, ikinci Can Kelik’e, üçüncü DAÜ Görsel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Omid Kalantar Motamadi ile dördüncü Bekir Dilhan’a ödül verildi.

Değerlendirme sonucu ilk iki çalışma pul, üçüncü çalışma ise ilk gün zarfı olarak kullanılmaya layık görüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.