1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PROF.DR. ATALAR, PARİS'TE KONFERANSA KATILDI
PROF.DR. ATALAR, PARİS'TE  KONFERANSA KATILDI

PROF.DR. ATALAR, PARİS'TE KONFERANSA KATILDI

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cavit Atalar, 18. Uluslararası Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği konferansına katıldı.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cavit Atalar, Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Dünya Birliği tarafından Paris’te düzenlenen 18. Uluslararası Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği konferansına katıldı.

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, her dört yılda değişik bir ülkede düzenlenen konferanslar, bu alanda çalışan araştırmacıları, akademisyenleri ve uygulayıcı mühendislerini biraraya getirerek, güncel bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasını sağlarken, karşılıklı görüş alışverişi yapılmasını; dünyanın değişik ülkelerinde karşılaşılan sorunların ve bunların çözüm yöntemlerinin uygulama örnekleriyle birlikte tartışılarak, bilime ve araştırmaya katkıda bulunulmasını amaçlıyor.

95 ülkeden 2 bin 170 davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen konferansa, 772 bildiri kabul edilerek 4 cilt halinde 3 bin 500 sayfa olarak basıldığı belirtilirken, 28 tartışma oturumunda değerlendirilen tüm bildiriler arasından 173’ünün  seçilmişerek sunulduğu kaydedildi.

Prof.Dr. Cavit Atalar’ın, Hindistan Ulusal Teknoloji Enstitüsü’nden Prof.Dr. C.R. Patra, Kaliforniya Devlet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi emekli Dekanı Prof.Dr. BrajaDas ve Avustralya James Cook Üniversitesi İnşaat ve Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. NagaratnamSivakugan ile birlikte hazırladıkları “Eksantrik eğimli yük altında sığ temelin taşıma kapasitesi” isimli bildirilerinin konferans kitabının “Sığ Temeller” bölümünün ilk bildirisi olarak basıldığı ve Bilim Kurulu tarafından seçilen bildiri olarak Sığ Temeller oturumunda sunulduğu belirtildi.

Bildiride, kumlu zeminler üzerinde yer alan gömülü ve eksantrik yüklü şerit temellerin toplam taşıma kapasitelerinin, değişik derinlikte ve temel merkezinden değişik mesafelerde yapılan laboratuvar model deneylere dayanılarak belirlendiğ; elde edilen verilere dayanarak toplam taşıma kapasitesinin hesaplanması için bir azaltma faktörü önerildiği kaydedildi.
Prof.Dr. Cavit Atalar’ın son on iki yılda Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Dünya Birliği tarafından düzenlenen, Uluslararası Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği konferanslarına kabul edilen ve konferans kitaplarında yayınlanan üçüncü bildirisi oldu. Ayrıca her dört yılda değişik bir Avrupa ülkesinde düzenlenen Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Avrupa konferanslarına 2003, 2007 ve 2011 yıllarında da bildirileri kabul edilmiş ve konferans kitaplarında yayınlanmıştı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.