1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. PROGRAM SONRASI ŞOK!
PROGRAM SONRASI ŞOK!

PROGRAM SONRASI ŞOK!

Sabahki canlı yayın sonrasında kanaldan ayrılmakta iken bir bankanın sahipleri tarafından darp edildi.. ima yoluyla suçlandığını öne süren banka ne açıklama yaptı;

A+A-

As TV’de program yapan Haluk Doğandor ve Taner Ulutaş, önceki gün sabah programda konu ettikleri bir haber nedeniyle, program sonrasında kanaldan ayrılırken bir bankanın sahipleri tarafından darp edildi.

Bankadan kredi alan bir vatandaşın mağdur edildiğini yayında kamuoyuna duyuran Taner Ulutaş ve Haluk Doğandor, kanaldan ayrılmak istedikleri sırada darp edildiler. Yapılan bu haberin doğru olmadığını iddia eden banka sahipleri Ertuğ Kader ve Mehmet Kader, kanalı basarak programcılara saldırdı. Yaşanan arbede sırasında kanalda çalışan diğer yapımcılar tarafından yatıştırılmaya çalışan banka sahipleri, yine olay sırasında orada bulunan bir bayan program yapımcısının da zarar görmesine neden oldu.

Doğandor ve Ulutaş şikâyetçi oldu
Öte yandan söz konusu kişilerin Gazeteci Haluk Doğandor’un fotoğraf makinesini alarak olay yerini terk etmesi üzerine polis çağrıldı. Ertuğ Kader ve Mehmet Kader tarafından darp edilen Haluk Doğandor ve Taner Ulutaş polise ifade vererek şikâyetçi olduklarını belirtti.

Ak finans Bank’tan açıklama

Öte yandan, söz konusu olaya ilişkin Mehmet Kader ve Ertuğ Kader, basın açıklamasında bulundu. Kader’lerin basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:   

“Program yapımcılarından Haluk Doğandor, son iki gündür kulaktan dolma bilgilerle, gerçeklerle ilgisi alakası olmayan, basın etik kurallarını hiçe sayarak ima yoluyla bankamızı suçlamaktadır. Tek yanlı, mesnetsiz ithamlar ve aleni benzetmeyle yapılan bu taraflı yayınla ilgili resmi tüm mercilerle birlikte kanal sahiplerine gerekli şikâyetler yapılmıştır. Şikâyet üzerine Kanal sahipleri Metin ve Peril Şadi’nin ricasıyla ve davetiyle bugün ilgili kanala giden direktörlerimiz maalesef hoş olmayan bir şekilde karşılanmıştır. Daha kanala girer girmez program yapımcısı Doğandor tarafından tahrikkâr sözlerle karşılanan direktörlerimiz sözlü ikazlara rağmen Doğandor’un izinsiz kendilerini görüntülemeye devam etmesi üzerine kanal sahibi kendisine yapılan istemi kabul ederek kameradaki kayıtları silmiştir. Olayın polise intikal ettirilmesinin ardından taraflar poliste birbirlerinden şikâyetçi olmuştur. Sonuç olarak direktörlerimizin ilgili kanalın sahipleri tarafından misafir olarak davet edildiği halde gidişi bazı yayın organlarına ‘kanalı basıp yayıncıları darp ettikleri’ şeklinde tiraj amaçlı sansasyonel başlıklarla duyurulmuştur. Oysa olay tamamen kanal sahibinin davetine yapılan bir icabetten ibarettir.

Kanal sahiplerinin konuyla ilgili yapacakları açıklamanın bu konuda gerçeklerin anlaşılmasına yardımcı olacağına inanıyoruz. Son günlerde sıklıkla dile getirilen ‘basın etiği nasıl olmalı’, ‘özel hayatın gizliliği nasıl korunmalı’ konularında üzülerek görmekteyiz ki bazı basın yayın kuruluşları sınıfta kalmıştır.”
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.