1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RAMAZAN ÇADIRLARINA İLGİ YOĞUN
RAMAZAN ÇADIRLARINA İLGİ YOĞUN

RAMAZAN ÇADIRLARINA İLGİ YOĞUN

Kuzey Kıbrıs.... İftar yemekleri dağıtımında kimsenin ayırt edilmediğine dikkat çekti

A+A-

 

RAMAZAN ÇADIRLARINA İLGİ YOĞUN

Ramazan çadırları yoğun ilgi görüyor. Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği, TC Yardım Heyeti ve çeşitli kuruluşların katkılarıyla ülkenin çeşitli yerlerinde iftar yemeği dağıtmaya devam ediyor. İftar yemekleri sadece oruç tutanlara değil ihtiyaç sahiplerine de ulaştırılıyor.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte belirli noktalarda Ramazan çadırları kurulmaya başlandı. Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği’nin organizasyonuyla iftariyelikler yurdun dört bir yanında dağıtılıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği Genel Başkanı Ahmet Ulubay ve Genel Sekreteri Kemal Buba önceki gün Güzelyurt bölgesinde bulunan Ramazan çadırına ziyarette bulunarak halkın istek ve görüşlerini dinledi. Başkan ve Genel Sekreter,  vatandaşlara iftariyelik dağıtılmasında da yardımda bulundu.
Yapılan iftariyelik dağıtımlarında sadece oruç tutanlara değil ihtiyaç sahiplerine de iftariyelik dağıtımı yapıldığı gözlemlendi.
Ramazan çadırlarında Kızılay Derneği çerçevesinde gönüllü olarak çalışanlar hizmet ediyor.

 “İhtiyaç sahiplerine de kapılarımız açık”

Kıbrıs Türk Kızılay Derneği Genel Sekreteri Kemal Buba, yapılan iftariyelik dağıtımlarının ülkede yoğun ilgi gördüğünü dile getirdi. Buba iftariyelik dağıtımlarının gün geçtikçe sayılarının artırıldığını kaydetti. İftar çadırlarına sadece oruçlu insanların gelmediğini belirten Buba, ihtiyaç sahiplerine de bu dağıtımın yapıldığını vurguladı. “İhtiyaç sahiplerine kapımız açık” diyen Buba, iftar yemekleri dağıtımında kimsenin ayırt edilmediğine dikkat çekti.

“Mobil iftariyelik dağıtımına başlandı”

Hedefin Ramazan’ın ilk gününde 2 bin 200 kişiye yemek vermek olduğunu ifade eden Buba, Ramazan’ın dördüncü gününde bu rakama 200 kişinin daha eklendiğini, bunlara ilaveten ekstra 200 kişilik de mobil iftariyelik dağıtım sistemi kurulduğunu ve dağıtımına başlandığını kaydetti. Mobil iftariyelikle ülkenin iftar yemeği dağıtımı yapılmayan herhangi bir köyünde bir günlüğüne dağıtılacak olan iftariyelikleri kast ettiğini belirten Buba, Ramazan sonuna kadar hedef sayılarının daha çok artırılacağını ve mobil iftariyelik dağıtımının Ramazan sonuna kadar devam edeceğini kaydetti.

Haberal Kıbrıslı

Zübeyir Yıldırım

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.