1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RAUF DENKTAŞ: ‘İDDİALAR ASILSIZ’
RAUF DENKTAŞ: ‘İDDİALAR ASILSIZ’

RAUF DENKTAŞ: ‘İDDİALAR ASILSIZ’

Dededen kalan ata toprakları....

A+A-

İddialar asılsız

Çatalköy sahil şeridinde kiralanan arazi ile ilgili konuşan Rauf Denktaş, “Yapılan her şey yasalara uygun ve kanuni, amacımız ülkeye yatırım yapmak” dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından geçmiş yıllarda  Bakanlar Kurulu kararı ile Çatalköy Belediyesi'ne devredilen ve Shayna Beach Club olarak kullanılan arazi daha sonra Çatalköy Belediyesi tarafından Belediye Meclisi kararı ile bir özel işletmeye kiralanmıştı. Bazı gazetelerde, arazinin içinde yasal kiracıları bulunmasına rağmen usulsüz bir şeklide Rauf Denktaş’a kiralandığı haberleri yayınlandı. Çatalköy sahil şeridinde kendi arazileri önünde yer alan hali arazinin kiralanmasında yasal bir prosedür izlendiğini savunan Rauf Denktaş, yerel bir gazetede çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Yayın hayatına yeni başlayan bu gazetenin sansasyonel haberler yaparak kendini duyurmak istediğini, ancak yapılan yayının haksız ve mesnetsiz olduğunu ifade eden Denktaş, bu yayını yapan gazeteye hukuki bir dava süreci başlattıklarını, gazetenin yayın hayatına son vermesine rağmen gazete yöneticilerine açılan davanın devam edeceğini ifade etti.


Elindeki resmi belgelerle Rauf Denktaş konu hakkında bilgi verdi.

Amacımız ciddi yatırım yaparak istihdam sağlamak

Rauf Denktaş, söz konusu arazi ile ilgili tasarrufu yeni yapılan bir kiralama gibi göstermenin kendilerini karalama amaçlı olduğunu söyledi ve bu kiralama işinin eski Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel’in zamanında, 2012 yılının Aralık ayında cereyan ettiğini vurguladı. Aradan neredeyse iki yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen olayın yeni bir kiralama olarak gösterildiğini ifade eden Denktaş, kendilerinin bu yatırım için yıllardır çalışma yaptıklarını söyledi. Amaçlarının bölgeyi canlandırmak ve istihdam yaratmak olduğunu ifade eden Rauf Denktaş, “Girne Tapu Dairesi’nden 23-11-2012 tarihinde alınan belgede de arazi üzerinde başka bir tasarrufun olmadığı görülmektedir” dedi.

“Bize tahsis edildi”

Rauf Denktaş ayrıca yanında getirdiği resmi yazılı 917/87 önerge ve E(K-2) 1107-87 sayılı karar ile 28-10-1987 yılında söz konusu olan bu sahil şeridindeki arazinin müteşebbisin (kendilerinin) kullanımına verilmek üzere Turizm ile ilgili bakanlığa tahsis edildiğini onaylayan belgeyi gösterdi. Rauf Denktaş, “Bu belge ile kendi arazimizin hemen önündeki sahil şeridindeki bu hali arazi zaten 26 yıl öncesinden tarafımıza turistik tesis amaçlı verilmişti” dedi.

“Bizde kendi isteğimizle mahkemeye dâhil olduk”

Rauf Denktaş’a bu arazinin kendilerine verildiği iddiasını yürüten Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu’nun araziyi veren Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’nı dava ettiğini hatırlatmamızın ardından şöyle dedi: 

“Evet bu davayı biliyorum ve biz de haklılığımızı ispat için mahkemeye başvurduk ve bizi de dâhil etmesini istedik. Mahkeme bizi de mahkemeye dâhil etti. Elimizdeki belgelerle hukuki olarak haklılığımızı ispat edeceğiz” dedi.

Dededen kalan ata toprakları

Rauf Denktaş, devletin hali arazisinin bir kısmının denizin erozyonundan dolayı ortadan kaybolduğunu ve plajın kendi özel mülklerine dayandığını da ifade etti. Haritada görülen yerin denizin işgalinde olduğu ve tapulu arazilerinin sınırında olduğunu anlatan Rauf Denktaş, buradaki sorunun Çatalköy Belediyesi ile kendi aralarında çözülebileceğini belirtti. “Ve burada plajın peşkeş çekilerek babadan oğula geçtiği ifadeleri ile iddia edilmesi doğru değildir, bu olsa olsa gerçek dışı bir iftiradır” dedi. Bu arazilerin dedelerinden kendilerine kaldığını belirten Rauf Denktaş, kendilerinin amacının da bu toprakları ülkeye yatırım amaçlı değerlendirmek ve hayata geçirmek olduğunu kaydetti.

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Çatalköy Belediye Plajı’nın eski bakan Ünal Üstel döneminde, bir kısmının Rauf Denktaş’a kiralanmasından dolayı yaşadığımız sorunu o zamanın bakanı Ünal Üstel’e aktardık. Ünal Üstel, Çatalköy Belediye Plajı’nın Rauf Denktaş’a kiralanan yer ile aynı olduğunu tespit etmesinden dolayı 1/1 diye addedilen parselin esasta belediyenin kullanımına bırakılıp, sonra da belediye meclisi tarafından 25 yıllığına Güven Bardi’ye kiralanıp Bakanlar Kurulu’ndan da onaylandıktan sonra 1 numaralı parselin bir kısmı 1/1’e dönüştü. Bu 1/1’e dönüşen arazi ile ilgili yapmış olduğumuz itirazı değerlendiren bakanımız, Rauf Denktaş ile yapılan sözleşmede tekrardan tadilata gidilmesini ve 1/1 numaralı parselin sözleşme kapsamı dışında kalmasını uygun gördü.”

Hulusioğlu: “Konuyu yargıya götürdük”

Hulusioğlu, belediye ve kiracı konumunda olmalarından dolayı konuyu Yüksek İdare Mahkemesi ile Kaza Mahkemesi’ne götürdüklerini, bu sebeple Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı ile ilgili kiralama yapan kişiye dava açtıklarını belirtti. Yargıda olan bu konu ile ilgili daha fazla konuşmak istemediğini söyleyen Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, yorum yapmak yerine, yargının vereceği kararı bekleyeceklerini ifade etti.

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.