1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI MALİ DESTEK PROGRAMI”
“REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI MALİ DESTEK PROGRAMI”

“REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI MALİ DESTEK PROGRAMI”

Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı kapsamında;

A+A-

“Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı” kapsamında yürütülecek olan “Değirmenlik Belediyesi’ne Bağlı Köylerdeki, Gıda İşletmelerinin Gelişimlerinin Ve Ürün Kalitelerinin Arttırılması Projesi” ile ilgili çalışmalar başlatıldı

Değirmenlik Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen, “Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı” TC Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından finanse ediliyor ve  TC Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından teknik olarak destekleniyor.

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, Değirmenlik Belediyesi Sağlık Şubesi Sorumlusu Şifa Berkan, Değirmenlik Belediyesi Mali İşler Sorumlusu İrfan Ünveren ile Değirmenlik Belediyesi Bilgi İşlem Sorumlularından Serin Aktaşlı, Çukurova Kalkınma Ajansı Uzmanı Özge Eylem Karaca ve KobiGem İzleme Uzmanı Gaye Özarın ile biraraya gelerek, “Değirmenlik Belediyesi’ne Bağlı Köylerdeki, Gıda İşletmelerinin Gelişimlerinin Ve Ürün Kalitelerinin Arttırılması Projesi” için ilk adımı attı.

Değirmenlik Belediyesi’nde gerçekleşen ilk toplantıda “Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı” ile ilgili bir çalışma yapılarak, programın nasıl uygulanacağı, hazırlık aşamaları ve yürütülmesi ele alındı.

Program ile Değirmenlik Belediyesi’ndeki aile tipi üretim yapan, küçük-orta boy gıda işletmecilerinin ve geleneksel yöntemlerle doğal köy ürünü üretenlerinin varlıklarını sürdürmesini ve tümünün rekabet güçlerini arttırmalarını desteklemek  amaçlanıyor.

Ayrıca, Değirmenlik Belediyesi hudutları içerisindeki gıda işletmelerinin kurumsallaşma yönünde güçlendirilmesi, ürün kalite ve hijyen standartlarının yükseltilmesi ve yerel otorite olan Belediyenin gıda güvenliği denetim mekanizmasının etkinleştirilmesi  hedefleniyor.

Çalışmayula iligli sözleşmenin 16 Kasım 2015’de imzalandığı ve çalışmaların 16 Kasım 2016’da tamamlanmasının öngörüldüğü de kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.