1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RESMİ AÇILIŞ BUGÜN
RESMİ AÇILIŞ BUGÜN

RESMİ AÇILIŞ BUGÜN

Şeyh Nazım Kıbrısi Camii’nin resmi açılışı bugün yapılıyor;

A+A-

Şeyh Nazım Kıbrısi Camii’nin resmi açılışı bugün yapılıyor

Din İşleri Başkanlığı’nın 15.12.2014 tarihinde aldığı kararla adı Lefke Şeyh Nazım Kibrisi Camii olarak değiştirilen Lefke Orta Camii’nin resmi açılışı bugün yapılacak.
 
Cami’ye Lefke Şeyh Nazım Camii isminin verilmesinden dolayı bugün ikindi nazından sonra saat 14.30’da Mevlit kandili olması münasebeti ile de caminin açılışı gerçekleşecektir.

Caminin açılışı Şeyh Nazım Kıbrısi’nin oğlu, Şeyh Mehmet Adil efendi tarafından gerçekleştirilecektir. Şeyh Mehmet Adil Efendi açılıştan sonra camide sohbet konuşması yapacak. Mevlit kandili olması sebebi ve Şeyh Nazım Kibrisi’nin geleneklerini yaşatmak için de akşamüzeri saat 18.30’da eş zamanlı olarak Lefke Atatürk parkında, Lefkoşa’da Ebubekir Camii’sinde, Girne’de Nurettin Ersin Paşa Camisinde ve Mağusa’da Lala Mustafa Paşa camisinde havai fişek gösterileri yapılacak. Saat 19.30’da ise açılışı yapılan Lefke Şeyh Nazım Kibrisi Camii’nde Mevlit kandili programı yapılacaktır.

Şeyh Nazım Kibrisi zamanında gelenek haline gelen ve mevlit kandillerinde yalnızca dergahta ziyareti gerçekleştirilen Peygamberimiz Hz. Muhammet’in sakalı, sakalı şerif ilk kez dergah dışında Şeyh Nazım Kibrisi Camii’nde halkın ziyaretine sunulacak.

Havadis

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.