1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RESTORASYON PROSEDÜRE TAKILDI
RESTORASYON PROSEDÜRE TAKILDI

RESTORASYON PROSEDÜRE TAKILDI

RESTORASYON PROSEDÜRE TAKILDI

A+A-

Limasol’un merkezinde bulunan, Osmanlı Hamamı olarak bilinen Eski Hamam’ın restorasyon ve de yeniden faaliyete geçmesi çabasının prosedüre takıldığı belirtildi.

Haravgi gazetesi, Limasol Belediyesi’nin, Eski Hamam’ın restorasyonu konusuyla yıllar öncesinden ilgilenmeye başladığını, Belediye’nin 2011 yılında tüm gerekli prosedürleri harekete geçirdiğini anımsattı.

Eski Hamam’ın 16 yüzyılda inşa edildiğini anımsatan gazete bu konunun, Kıbrıs Türk Malları Vasiliği, Eski Eserler Dairesi ile Hamam’ı kiralık olarak bulunduran kişi ile alakalı olduğunu belirtti.

Habere göre Limasol Kıbrıs Türk Malları Vasiliği yetkilisi Sula Papayoannu, yaptığı açıklamada, konu hakkında bir çözüme ulaşmak için  Hamam’ı elinde bulunduran kişi ile diyalog halinde olduklarını belirtti.

Papayoannu, konu hakkında ortak bir sonuca varılamaması durumunda mevcut yasa temelinde başka yöntemler izleyeceklerini söyledi.

Eski Hamam’ın restorasyonu konusunda Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin Kıbrıslı Rum Başkanı Takis Hacıdimitriu ile iletişime geçtiklerini yazan gazete, Hacıdimitriu’nun, binanın restorasyonu ve yeninden faaliyete geçmesine ilişkin yolun açılması için Kıbrıs Türk Malları Vasiliği, Eski Eserler Dairesi ve Limasol Belediyesi’ne işbirliği yapma ve hızlı bir şekilde faaliyet geçme çağrısında bulunduğunu belirtti.

Habere göre Hacıdimitriu, binanın tarihi açıdan korunmasının ötesinde, Lefkoşa’daki Ömeriye Hamam’ı gibi yabancı ziyaretçiler için cazip bir yeri teşkil etmesinin mümkün olduğunu ifade etti.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.