1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Reza Zarrab davasında flaş gelişme
Reza Zarrab davasında flaş gelişme

Reza Zarrab davasında flaş gelişme

Reza Zarrab davasında flaş gelişme

A+A-

Kara para aklama, bankacılık sahtekarlığı ve ABD’nin İran’a karşı uyguladığı yaptırımları delme suçlamaları ile New York’ta tutuklu olarak yargılanan İran asıllı işadamı Reza Zarrab’ın ’reddi hakim’ talebi, davaya bakan Yargıç Richard Berman tarafından reddedildi.

İran yaptırımlarını ihlal ederek ABD’yi dolandırmak, bankacılık sahtekârlığı ve kara para aklamak suçlamalarından ABD’de tutuklu yargılanan İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab’ın reddi hâkim talebi reddedildi.

Yargıç Richard Berman tarafından açıklanan kararda, “Davalı Reza Zarrab’ın yargıcın davadan el çekmesi için 30 Ağustos’ta yapmış olduğu reddi hakim başvurusu liyakattan yoksundur. Diğer nedenler arasında, 27 Nisan’da suçlamanın okunduğu ilk celsede, davalı reddi hakim isteğini kullanmamıştır” ifadesi kullanıldı.

İlk celsede Zarrab’ın avukatlarına İstanbul’da yaptığı konuşmanın metnini verdiğini ve olumlu tepki aldığını da karar metnine ekleyen Berman, “Bir yargıç, yasalar ile ilgili takipçilik, sivil yardım, eğitim, din, sosyal, mali, güvene dayanan ve hükümet faaliyetleri de dahil yargı ile ilgisi olmayan faaliyetler ile meşgul
olabilir, ders verebilir, konuşma yazabilir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.