1. HABERLER

  2. SPOR

  3. RONALDO' DAN BEŞİKTAŞ MESAJI!
RONALDO' DAN BEŞİKTAŞ MESAJI!

RONALDO' DAN BEŞİKTAŞ MESAJI!

Ronaldo' dan Beşiktaş mesajı!

A+A-

Real Madrid'in yıldızı Ronaldo, milli takımdan arkadaşı Quaresma'yı arayarak Beşiktaş'ın şampiyonluğunu tebrik etti.
Sezon başında yeniden yuvasına döndü Ricardo Quaresma... İmzayı attıktan sonra "Sezon sonunda bu şehri Siyah-Beyaz'a boyamak istiyorum" diyerek iddiasını net olarak ortaya koymuştu. Taraftarın sevgilisi olan Quaresma, ikinci Beşiktaş döneminde özlemle beklediği şampiyonluk kupasını kaldırmayı başardı. Sezon başında "Takımı bozar" eleştirilerine adeta sahada cevap verdi... Hem savunmaya hem de hücuma büyük katkı sağladı.
 
Ligde 26 maçta forma giydi ve rakip ağları dört kez sarstı. Altı da asist yaptı. Portekizli yıldız, muhteşem şampiyonluğu anlattı... Q17, Portekiz Milli Takımı'ndan kankası Cristiano Ronaldo'nun şampiyonluğunu kutladığını söyledi:
 
EKSTRA İŞLER YAPMANIZ GEREKİYOR
 
Şampiyonluğun sırrı neydi?
 
Eğer kazanmak istiyorsanız, sahada ekstra bir şeyler yapmanız gerekiyor... Normal şeyler, normal yaptıklarınız bazen yetmiyor, ekstra işler yapmanız gerekiyor... Ben de bu formayı giydiğim sürece ekstra işler yapmayı sürdürüp, ne kadar istediğimi göstermeye devam edeceğim. Özellikle taraftarımıza bana gösterdikleri ilgiden, sevgiden dolayı hepsine çok teşekkür ederim.
 
BU GURUR BİZİM, TADINI ÇIKARACAĞIZ
 
Beşiktaş sevgin çok büyük. Şampiyonluk kazandın. Neler hissediyorsun?        
 
Çok mutluyum, rüyam gerçek oldu. Bunu başardık, hep beraber başardık. Sezon başında 'Bu şehri Siyah-Beyaz'a boyamak istiyorum' dedim. Sadece şampiyonluk istiyordum. Bunun için çalıştım. Kupayı kaldırmak tek hayalimdi... Ama henüz kaldırmadık. Şampiyonluk turunu da Vodafone Arena'da oğlumla attım. Bu gurur bizim. Tadını çıkaracağız. Taraftarlarımız benim bu kulübü ne kadar çok sevdiğimi biliyor. O yüzden bu sevgiyi bana gösteriyorlar. Layık oluyorum.
 
ÇOK YAKIN BİR ARKADAŞLIĞIMIZ VAR
 
Cristiano Ronaldo'dan tebrik mesajı aldın mı? Şampiyonluktaki rakibiniz FB'deki arkadaşların da kutladı mı?
 
Cristiano Ronaldo ile çok uzun zamandır arkadaşız. Çok yakın bir arkadaşlığımız var. O nasıl şampiyon olduğunda ben kutladıysam, o da şampiyonluk sonrası beni arayarak kutladı. Başarılarımın devamını diledi. Beşiktaş'ı ve beni yakından takip ediyor. Çok normal...
 
GS MAÇINDA İŞ BİTTİ
 
Hangi karşılaşmadan sonra "Bu iş bitti, şampiyonluk geldi" dedin?
 
Bu sezon birbirinden zorlu maçlar oynadık. Ama Galatasaray maçı bizim için çok kritikti. Çünkü o maçta, 'Ya tamam ya devam' diyecektik. G.Saray maçı bu nedenle dönüm maçıydı. Şampiyonluğun habercisi o maçtı. Zaten bir hafta sonra zaferimizi ilan ettik. Beşiktaş'taki sözleşmem devam ediyor ve burada gerçekten mutluyum...
 
TAKIM RUHUMUZ MÜKEMMELDİ
 
QUARESMA, sezon boyunca Fener'deki arkadaşları Luis Nani, Raul Meireles ve Bruno Alves ile rekabet etmek zorunda kaldı. Başakşehir maçı sonrası Luis Nani, "Bizim takım olamadık. Beşiktaş bunu başardı" diyerek adeta sezonu özetledi. Ricardo Quaresma'ya bu sözleri sorduk ve şu yanıtı aldı:
 
F.Bahçe'deki yakın arkadaşın Nani, "Biz takım olamadık... Beşiktaş bunu başardı" dedi. Bu sezonki fark bu muydu?
 
Şampiyon olmak için mükemmel bir takım ruhuna ihtiyacınız var. Biz de bunu başardık. F.Bahçe'de olup biteni bilmiyorum. O sözler Nani'ye aittir. Ama Nani çok tecrübeli bir oyuncu… F.Bahçe hakkında konuşmak bana düşmez. Biz sezon boyunca sadece kendimize odaklandık. Bunu başardık. Rakipler hakkında konuşmam.
 
BÜTÜN KUPALARA TALİBİZ
 
İlk geldiğin sezonki takım ile bu sezonki takımı karşılaştırsan neler söylersin Aradaki farklar neler?
 
Aslında karşılaştırma yapmak çok yerinde olmayabilir. Beşiktaş aynı Beşiktaş, çok büyük bir takım Beşiktaş. Büyük takım olarak devam ediyor. İlk oynadığımda da böyleydi şimdi de böyle. İlk geldiğimde büyük oyuncularla oynadım. Hâlâ Beşiktaş'ın iyi oyuncuları var, o da devam ediyor. Beşiktaş var olduğu sürece bütün oynadığı kupalara talip olan büyük bir kulüp olacak. Bu değişmez.
 
KARTAL İÇİN OYNADIM
 
Bu sezon ilk kez çalıştığın Teknik Direktör Şenol Güneş hakkında ne düşünüyorsun?

 
Şenol Hoca büyük bir hoca... Kendini buraya gelmeden önce ispatlamıştı. Bana sabretti. Form tutunca da hocanın güvenini kazandım ve oynamaya başladım. Sezon içinde üzüldüğüm anlar oldu. Bu sadece takımıma yardım etmek içindi. Kendime kızdım. Şu anda bunlar hiç önemli değil. Şampiyonluk yolunda bunlar olacaktı. Sonunda ipi göğüsledik. Hoca bu sezon bize çok şey kattı. Gerçekten iyi...
 
BİZE RAKİP FARK ETMEZ

 
UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında hangi takımlarla eşleşmek istersin?
 

Benim için hiç fark etmez. Beşiktaş forması ile çıkacağım her maç benim için özel olacak. Takım fark etmez.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.