1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM BASINI TAŞINMAZ MAL KOMİSYONUYLA İLGİLİ HABERLER YAPMAYA DEVAM EDİYOR…
RUM BASINI TAŞINMAZ MAL KOMİSYONUYLA İLGİLİ HABERLER YAPMAYA DEVAM EDİYOR…

RUM BASINI TAŞINMAZ MAL KOMİSYONUYLA İLGİLİ HABERLER YAPMAYA DEVAM EDİYOR…

KKTC’nin, düşük fiyatlı mal satışı anlaşmaları önererek, Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvuruda bulunan Kıbrıslı Rumlarla “alay etmeyi amaçladığı” iddia edildi.

A+A-

“KOMİSYON KIBRISLI RUMLARLA ALAY EDİYOR”

Lefkoşa, 1 Ekim 13 (T.A.K): KKTC’nin, düşük fiyatlı mal satışı anlaşmaları önererek, Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvuruda bulunan Kıbrıslı Rumlarla “alay etmeyi amaçladığı” iddia edildi.

Haberi “Taşınmaz Mal Komisyonu Kıbrıslı Rumlarla Alay Ediyor” başlığıyla yayımlayan Simerini gazetesi, Vadili göçmeni olan bir Kıbrıslı Rum’un, yaşadığı ekonomik sorunlara boyun eğerek, 10 dönüm araziyi 13 bin 463 Euro’ya sattığını anımsattı.

Türkiye Maliye Bakanlığı’nın direktifleriyle, KKTC Taşınmaz Mal Komisyonu’nun tavır değiştirdiğini ve bundan böyle malını satmak için Komisyon’a başvuruda bulunan Rumlara düşük fiyatlar önereceğini kaydeden gazete, elindeki bilgilere dayanarak, Türkiye Maliye Bakanlığı’nın direktiflerinin, Rum kesiminin yaşadığı ekonomik kriz ve Rum göçmenlerin Komisyon’a başvuruda bulunma ihtiyaçlarıyla ilgisi bulunduğunu iddia etti.

Gazete, Taşınmaz Mal Komisyonu’nun web sayfasında yer alan bilgilere de yer verdi ve geçtiğimiz Eylül ayında 13 anlaşmaya varıldığını, bir başvurunun geri çekildiğini, 9 başvurunun da mal sahiplerinin tapularını ispat edemedikleri gerekçesiyle reddedildiklerini izah etti.

Fileleftheros gazetesi ise Taşınmaz Mal Komisyonu’yla ilgili haberinde, Komisyon’un, yaz tatilinin ardından “oldukça düşük tazminat seviyelerinde hareket ettiği” yorumunda bulundu.

Komisyon’un yaz tatilinin ardından, geçtiğimiz hafta Kıbrıslı Rumların yaptığı 35 başvuruyu incelediğini kaydeden gazete, bu başvurulardan 17 tanesi için 2,4 milyon Sterlin tazminat ödenmesine karar verildiğini ifade etti.

Eylül ayının son haftasına kadar, Rumlar tarafından Komisyon’a yapılan başvuruların, bu ay için 95 olduğunu ifade eden gazete, 2013 yılının başından itibaren ise, Komisyon’a toplam 978 başvuru yapıldığını kaydetti.

27 Eylül’e kadar verilen toplam tazminat miktarının 135 milyon Sterlin’e ulaştığını belirten gazete, bunun 37,7 milyon Sterlin’lik bölümünün ise 2013 yılı içerisinde ödendiğini ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.