1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM EKONOMİSİ İYİLEŞME YOLUNDA
RUM EKONOMİSİ İYİLEŞME YOLUNDA

RUM EKONOMİSİ İYİLEŞME YOLUNDA

Rum İşverenler ve Sanayi Federasyonu

A+A-

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis Rum ekonomisinin adaptasyon ve aşamalı olarak iyileşme gidişatı içerisinde olduğunu söyledi.

Alithia gazetesi göre Rum İşverenler ve Sanayi Federasyonu’nun (OEV) yıllık Genel Kurulu’nda konuşan Anastasiadis, Rum işadamlarının gösterdiği uyum ve esnekliğin, ekonomik krizin etkilerinin göğüslenmesi çabalarının başarıya ulaşmasında temel parçalardan birini teşkil ettiğini vurguladı.

Anastasiadis, Avrupa Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD), Kıbrıs Bankası’nda bulunan eski Laiki Bankası’yla ilgili olan sermayenin yüzde 18’inin yönetimini eline alacağını da belirtti. 

TÜM BANKALARDA SORUN VAR

Simerini gazetesine göre Rum Maliye Bakanı Haris Georgiadis, batık kredilerin tüm Rum bankalarının genel sorunu olduğunu belirterek, Rum Hükümetinin bu sonunun çözülmesi için yasal düzenlemeler ya da yasa değişiklikleri yapacağından söz etti.

TROYKA’YA GÖRE PROGRAM İYİ GİDİYOR

Troyka’nın Uluslararası Para Fonu (IMF) temsilcisi Delia Velculescu Güney Kıbrıs’ın ekonomik programının iyi yolda olduğunu ve Rum ekonomisine yönelik güvenin iyileşmeye devam ettiğini belirtti.

Troyka’nın dördüncü değerlendirmesinin tamamlanmasının ardından telekonferans aracılığıyla Washington’dan Rum gazetecilere konuşan Velculescu batık krediler sorununun çözülmesinin birinci öncelik olduğunu da söyledi.

İSTİHDAMDA DÜŞÜŞ

Öte yandan Haravgi gazetesi, Güney Kıbrıs’ta 2013 yılında istihdam oranının 67,1 olduğunu yazdı.

Eurostat verilerine göre, 2012 yılında Güney Kıbrıs’ta 20-64 yaş aralığında istihdam oranının 70,2 olduğuna işaret ederek 2013 yılında bunun 67,1’e gerilediğini aktaran gazete, AB’de ortalamanın 67,3 (diğer gazetelere göre 68,3) olduğunu kaydetti.

Gazete 67,1 oranının eldeki verilere göre Güney Kıbrıs’ta kaydedilen istihdam oranları arasında en düşüğü olduğunu da belirtti.

Eurostat’a göre Güney Kıbrıs için hedefin 2020 yılında istihdam oranının yüzde 75’e çıkması olduğunu kaydeden gazete, ekonomik krizin neden olduğu büyük gerileme ve memorandum programı nedeniyle bu hedefe ulaşmanın zor olduğunu savundu.

Gazete Güney Kıbrıs’ın 2007 yılında yüzde 76,8 ile en büyük istihdam oranına ulaştığını da anımsattı.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.