1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM İÇİŞLERİ BAKANI HASİKOS UYARDI: “DEVLETİN KASIM AYINA KADAR PARASI VAR”
RUM İÇİŞLERİ BAKANI HASİKOS UYARDI: “DEVLETİN KASIM AYINA KADAR PARASI VAR”

RUM İÇİŞLERİ BAKANI HASİKOS UYARDI: “DEVLETİN KASIM AYINA KADAR PARASI VAR”

Rum İçişleri Bakanı Hasikos uyardı: “Devletin Kasım ayına kadar parası var”

A+A-

Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, ipotekli malların açık artırmayla satış yasa tasarısının, Meclis’ten geçmemesi durumunda devletin Kasım ayına kadar parasının bulunduğunu ifade etti.

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Rum İçişleri Bakanı Sokrastis Hasikos, ipotekli malların açık artırmayla satışını öngören yasa tasarısı konusunda Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis ile başlattığı partileri bilgilendirme ziyaretleri çerçevesinde dün KS EDEK ve Çevreciler ile görüştü. Habere göre, görüşme sonrasında Rum Devlet Radyosu ve Televizyonu’na (RIK) açıklamalarda bulunan Hasikos, söz konusu yasa tasarısının oylanmaması durumunda devletin Kasım ayına kadar parasının bulunduğunu belirtti.

Hasikos, “Herkes, bu yasa tasarısına oy vermeyeceğini söylemeye başlarsa, o zaman da birçok soruna sahip olacağız” ifadesini kullandı.

Kredi alanların, evlerini kaybetmeksizin kredilerini yeniden yapılandırmalarına yönelik araçlara sahip olduğunu söyleyen Hasikos, bazı kişilerin halkı korkutmaktan vazgeçmesi gerektiğini ifade etti.

KS EDEK VE ÇEVRECİLER ANLAŞMAZLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR

Haberde ayrıca KS EDEK ile Rum Çevreciler ve Ekologlar Hareketi’nin, ipotekli malların açık artırmayla satışını öngören yasa tasarısı konusundaki anlaşmazlıklarının sürdürdüğü belirtildi.

Habere göre, ilgili yasa tasarısına mevcut şekliyle oy vermelerinin mümkün olmadığını belirten KS EDEK ve Çevreciler, değişiklikler ve düzenlemeler konusunda kendi önerilerini sundu.

“DEĞİŞİKLİK ÇERÇEVESİ ÇOK AZ”

Fileleftheros gazetesi, Rum Yönetimi’nin ipotekli malların açık artırmayla satışına ilişkin yasa tasarısı konusunda değişiklik yapmaya hazır olduğunu söylemesine karşın partilerin bu konuda fazla hareket olanağı bırakmadığını yazdı.

Habere göre, Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis, Fileleftheros gazetesine yaptığı açıklamada, hükümetin Troyka ile uzlaşmaya varılan ve 7. taksit için önkoşul olan yasa tasarısının “dişlerini sökecek” değişiklikleri kabul etmesinin mümkün olmadığını söyledi. 

Yeorgiadis, yasa tasarısını iyileştirmeyi hedefleyen makul değişikliklerin kabul edilebileceğini belirtti.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.