1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM KESİMİNDE EYLEMLER BAŞLIYOR
RUM KESİMİNDE EYLEMLER BAŞLIYOR

RUM KESİMİNDE EYLEMLER BAŞLIYOR

Öğretmenlerde eylem yapacak

A+A-

Troyka’nın Rum Yönetimi’ne, üzerinde uzlaşılan kredi sözleşmesi kapsamında, üçüncü kredi diliminin serbest bırakılması için Noel tatiline kadar Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT)’lerin özelleştirilmesine ilişkin yol haritası sunması şartı koşmasının ardından, Rum kesiminde bugün KİT’lerin özelleştirilmesi planına karşı eylemler başlıyor.

KİT’lerin özelleştirilmesi planının, 186 milyon Euro’luk üçüncü dilim kredinin serbest bırakılması için ön koşul olduğunu anımsatan Alithia gazetesi, özelleştirilmesi planlanan kurumlardan olan Rum Telekomünikasyon Dairesi (CYTA) çalışanlarının, bugün öğlen, bir saatlik iş durdurma eylemi yapacaklarını yazdı.

CYTA’da örgütlü sendikaların ortak açıklamasına göre, eyleminin uyarı niteliğinde olacağını yazan gazete, bunun, Rum Bakanlar Kurulu’nun önümüzdeki toplantısında, özelleştirme planı sunulmasıyla ilgili basında yer alan açıklama ve haberlere ilişkin bir protesto teşkil ettiğini kaydetti.

Rum Limanlar İdaresi (ALK)’deki bir grup çalışanın da bugün iki saatlik iş durdurma eylemi yapacaklarını belirten gazete, çalışanların, Rum Limanlar İdaresi’nin özelleştirilmesiyle ilgili senaryoları protesto edeceklerini ifade etti.

Limanlar İdaresi’nin eyleminde yalnızca PEO (Rum Solcu İşçi Sendikaları) üyelerinin yer alacağını ifade eden gazete, SEK ve PASİDİ üyelerinin ise normal şekilde çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Politis ve Fileleftheros gazetelerinde yer alan haberlerde, Rum Elektrik İdaresi (AİK) çalışanlarının da yarın sabah 09.00’da bir saatlik iş durdurma eylemi yapacakları belirtildi.

ÖĞRETMENLER DE İŞ DURDURMA EYLEMİ YAPACAK

Fileleftheros gazetesinde yer alan bir haberde ise, Rum İlkokul Öğretmenleri Sendikası (POED)’in ardından, Rum Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (OELMEK)’in de, Eğitim Bakanlığının, ilkokullardaki işe alım sisteminin düzenlenmesi konusunda ileriye götürmekte olduğu öneriyi protesto etmek için iş durdurma eylemi yapacağını açıkladığı haber verildi.

Gazeteye göre, ilkokul öğretmenleri gibi, orta eğitim kurumlarında hizmet veren öğretmenlerin de 11 Aralık Pazartesi günü iki saatlik iş durdurma eylemi yapacaklarını yazan gazete, öğretmenlerin, aynı günün akşamüzeri ve atama listeleri için toplanacak olan Eğitim Konseyi toplantısı sırasında, Rum Başkanlık Konutu önünde eylem yapacaklarını da ekledi.

Haberde, öğretmenlerin sabah 07,30 ile 09,05 saatleri arasında iş durdurma eylemi yapacakları belirtildi.

2 BİN ÖĞRETMEN İKİ AYDIR MAAŞ ALAMIYOR

Gazete ilk sayfadan yayımladığı başka bir haberinde ise, Rum Eğitim Bakanlığı’nın akşamüzeri ve gece programlarında çalışan yüzlerce öğretmenin, geçtiğimiz Ekim ayından bu yana maaş almadıklarını yazdı.

Sayıları 2 bini aşan öğretmenlerin, okula gitmek için benzin alacak paraları dahi olmadığını kaydeden gazete, bu kişilerin, maaş alamamalarının yanında, sosyal sigortalarını da ödemekle yükümlü olduklarını ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.