1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM LİDERLER, DOWNER’E TEPKİ GÖSTERDİ
RUM LİDERLER, DOWNER’E TEPKİ GÖSTERDİ

RUM LİDERLER, DOWNER’E TEPKİ GÖSTERDİ

Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer’ın derhal değiştirilmesini istedi.

A+A-

Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer’ın derhal değiştirilmesini istedi.

Fileleftheros “Yannakis Omiru... Downer Değiştirilsin” başlıklı haberine göre Omiru, Downer’in hareketleriyle BM kararlarının amir maddelerini ihlal ettiğini öne sürerek, değiştirilmesini istedi.

Baf’ta yaptığı konuşmada Omiru, “BM Genel Sekreteri’nin Özel Danışmanı tahrikkar davranışlar sergiliyor. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yaşamakta olduğu ekonomik sorunlardan cesaret alarak alenen sahte devleti, BM tarafından tanınan tek varlıkla yani meşru Kıbrıs devleti ile eşitleyerek yükseltecek hareketlerde bulunuyor” dedi.

Downer’ın Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün ile görüşmesi ve Güvenlik Konseyi üyesi ülkelerin büyükelçileri ile Kuzey Lefkoşa’da görüşmeye çalışması üzerinde duran Omiru, “Downer’ın tahrikleri cevapsız kalamaz” ifadesini kullandı.

Alithia da “Downer Aleyhine Sert Girişim... Hükümetten Ve Partilerden, Genel Sekreter’in Kıbrıs Özel Danışmanı’nın İşgal Bölgelerinde Sözde Dışişleri Bakanı İle Görüşmesine Sert Tepki” başlıklı haberinde, Sözcü Hristos Stilianidis’in Downer-Özgürgün görüşmesini eleştirdiğini yazdı.

Habere göre Stilianidis, “Hükümet, meşru devlet kurumlarının yasadışı ayrılıkçı varlık temsilcileriyle eşitlenmesi ihtimalinden kaçınılması gerektiği inancındadır ve Dışişleri Bakanı aracılığıyla bu görüşme konusunda önleyici ve ardından sert girişimde bulunuyor” ifadesini kullandı.

Meclis (ve EDEK) Başkanı Omiru’nun sözlerini de aktaran gazete, EURO.KO ile Ekologlar ve Çevreciler Hareketi’nin de Downer’in  değiştirilmesini istediklerini yazdı.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.