1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM MERKEZİ CEZAEVİNDEKİ DURUM
RUM MERKEZİ CEZAEVİNDEKİ DURUM

RUM MERKEZİ CEZAEVİNDEKİ DURUM

Rum Merkezi Cezaevi’nde yaşanan 5 intihar, 3 intihara teşebbüs ve bir tecavüz olayının ardından,

A+A-

Rum Merkezi Cezaevi’nde yaşanan 5 intihar, 3 intihara teşebbüs ve bir tecavüz olayının ardından, intiharları araştırmakla görevlendirilen müfettişlerin, bir intihar vakasıyla ilgili bazı sorumluluklar tespit ettikleri haber verildi.

Müfettişlerin, intiharlardan biriyle ilgili olarak tamamladıkları araştırmadan, cezaevindeki gardiyanlarla ilgili bazı sorumluluklar ortaya çıktığının görüldüğünü yazan Fileleftheros gazetesi, Rum Adalet Bakanı İoannas Nikolau’nun, araştırmaların tamamlanması için iki aylık bir süre belirlediğini kaydetti.

Tecavüze uğrayan ve şu an hastanede tedavi görmekte olan mahkûmun ise, tehdit edildiği için tecavüzden bahsedemediğini söylediğini ileten gazete, devamla, Adalet Bakanı Nikolau’nun, cezaevinde meydana gelenlerle ilgili disiplin soruşturmasının ise 30 gün içerisinde tamamlanması gerektiğini söylediğini aktardı.

Gazete, Rum Merkezi Cezaevi Müdür Vekilliğinden, Polisteki görevine dönen Yorgos Trifonidis’in ise, Cezai İstihbarat Teşkilatı sorumlusu olduğunu ekledi.

Gazete başka bir haberinde ise, psikologların cezaevindeki durumla ilgili olarak 2013 yılının Mart ayında da uyarıda bulunduklarını ve cezaevi yönetimini, bazı ihlallerde bulunduğu gerekçesiyle, şikâyet ettikleri mektuplar gönderdiklerini yazdı.

Gazeteye göre psikologlar, cezaevi eski müdürünü, bilimsel programlarını ihlal ettiği gerekçesiyle de suçladılar.

Politis gazetesi ise “Kimsenin Görmediği Dehşet Hikayeler” başlığıyla manşetten yayımladığı haberinde, cezaevinde meydana gelen bazı olaylara yer verdi.

Haberinde, bir gardiyan ile mahkûm arasındaki ilişkiye ve ilişkinin bitmesinin ardından mahkûmun intihara kalkıştığına yer veren gazete, yaşanan başka bir olayda ise, cezaevinde dayak yemesinin ardından apar topar Rum kesiminden sınır dışı edilen bir mahkûmun, birkaç gün sonra ülkesinde öldüğüne yer verdi.

Ölen mahkûmun ailesinin, Rum Yönetimi aleyhinde bazı önlemler alacağını kaydeden gazete, Bulgar bir tutuklunun psikolojik durumunun kötü olduğu hakkında uyarılan bir gardiyanın ise buna kulak asmadığını ve tutuklunun sabaha kadar intihar ettiğini ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.