1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM TARAFININ VERECEĞİ OLUMLU YANIT...
RUM TARAFININ VERECEĞİ OLUMLU YANIT...

RUM TARAFININ VERECEĞİ OLUMLU YANIT...

Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Osman Ertuğ, Kıbrıs Rum tarafının sürecin çöktüğüne ilişkin açıklamalarının

A+A-

“ÇALIŞMALARIN ÇIKMAZ NOKTASINA ULAŞTIĞI KANAATİNDE DEĞİLİZ. RUM TARAFININ VERECEĞİ OLUMLU YANIT TAM TEŞEKKÜLLÜ MÜZAKERELERİN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”

Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Osman Ertuğ, Kıbrıs Rum tarafının sürecin çöktüğüne ilişkin açıklamalarının, önceden planlanmış bir senaryonun parçası olduğu izlenimi verdiğini vurguladı.

Ertuğ yazılı açıklamasında, Kıbrıs Türk tarafının çalışmaların çıkmaz noktasına ulaştığı kanaatinde olmadığını Kıbrıs Rum tarafının vereceği olumlu bir yanıtın tam teşekküllü müzakerelerin önünü açacağını kaydetti.

Ertuğ, “Ortak açıklama çalışmalarının belirleyici bir aşamaya ulaştığı bu dönemde Kıbrıs Rum tarafından kamuoyuna yönelik birtakım yanlış ve yanıltıcı açıklamalar yapılmaktadır. Biz Kıbrıs Türk tarafı olarak baştan beri Birleşmiş Milletler temsilcileriyle uyum içerisinde çalışan, esneklik gösteren ve açılımlar yapan taraf olarak bu açıklamaları hayret ve üzüntüyle karşılamaktayız” dedi.

Ortak açıklama ile ilgili çalışmaların Kıbrıs Türk tarafının olumlu ve yapıcı katkılarıyla bugünkü aşamaya geldiğini ifade eden Ertuğ, konuyu takip eden yabancı diplomatik çevrelerin de bunu teslim ettiğini ifade etti.

En son gelinen noktada çalışmaların, kurulması öngörülen yeni ortaklık devletinin yaşayabilirliği ve gelecekteki devamlılığı konusuna odaklandığını kaydeden Ertuğ, “Kıbrıs Türk tarafı BM tarafından getirilen öneriyi benimseyerek, bunu güvence altına almaya yönelik gerekli adımı atmış ve bunu ortak metnin içerisine koymuştur” dedi.

Tam olumlu sonuca ulaşıldığına dair kanaat oluştuğu bir aşamada Kıbrıs Rum tarafının resmi ağızdan ve resmi haber ajansı kanalıyla “sürecin çöktüğü ve çıkmaz noktasına geldiği” şeklinde açıklamalar yapmasının sürece zarar vermekten başka bir amaca hizmet etmediğini kaydeden Ertuğ, şunları kaydetti:

“Bu açıklamaların yoğunluk ve üslubu, önceden planlanmış bir senaryonun parçası olduğu izlenimini vermektedir. Kıbrıs Türk tarafı olarak biz, uluslararası topluluğun da gözlemlediği gibi, çalışmaların çıkmaz noktasına ulaştığı kanaatinde değiliz. Kıbrıs Rum tarafının vereceği olumlu yanıt tam teşekküllü müzakerelerin önünü açacaktır. Kıbrıs Türk tarafı Rum tarafının da bu noktaya gelmesini ümit etmekte, bunu önemle beklemektedir.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.