1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUM ÜRETİCİLER HELLİM DOSYASINA İTİRAZA HAZIRLANIYOR
RUM ÜRETİCİLER HELLİM DOSYASINA İTİRAZA HAZIRLANIYOR

RUM ÜRETİCİLER HELLİM DOSYASINA İTİRAZA HAZIRLANIYOR

“Müttefik Arıyorlar – Ortaklarını Hellime İtirazda Bulunmaya Çağırıyorlar”

A+A-

Rum İnek Besicileri Birliği (POA) Güney Kıbrıs’ın hellimin üretim patentini almak için AB’ye yaptığı başvuru dosyasının yayınlanmasının ardından itiraza hazırlanıyor.

Politis gazetesi “Müttefik Arıyorlar – Ortaklarını Hellime İtirazda Bulunmaya Çağırıyorlar” başlıkları altında verdiği haberinde, Rum İnek Besicileri Birliği’nin Güney Kıbrıs’ın hellimin patentini almak için AB’ye yaptığı başvuru dosyasında, hellim üretimi için öngörülen inek sütü oranı sebebiyle dosyaya itiraz etmeye hazırlandığını yazdı.

Habere göre POA, diğer AB üyesi devletlerde işbirliği yaptığı birliklere çağrıda bulunarak, bu ay sonuna kadar AB’de yayınlanması beklenen hellim dosyasına itiraz etmeleri çağrısında bulundu.

POA Başkanı Savvas Evangelu gazeteye yaptığı açıklamada, hellim dosyasına ilişkin geri adım atmalarının söz konusu olmadığını ve Güney Kıbrıs’ın onlarca itirazla karşılaşacağını belirterek gerekirse Yüksek Mahkeme’ye kadar gideceklerini ifade etti.

Hellim patentinin verilmesinin büyük bir hata olacağını da söyleyen Evangelu, ancak bunun olması durumunda “sadece inek sütünden imal edilen bir hellimi ticari marka olarak üreteceklerini ve diğer hellimlerden de çok daha ucuza satacaklarını” vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.