1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUSYA MİLYARDER BEBEĞİ İSTİYOR
RUSYA MİLYARDER BEBEĞİ İSTİYOR

RUSYA MİLYARDER BEBEĞİ İSTİYOR

Rusya milyarder bebeği istiyor

A+A-

Multimilyarder bebek Sophia’nın annesinin avukatı ve oğlu konuştu. Anne Olga Mirimskaya’nın avukatı Chernov, Rusya’nın Ankara ve Güney Kıbrıs’taki Büyükelçilikleriyle irtibata geçtiğini açıkladı.

Emine UYSAL

Multimilyarder Rus çiftin bebeği ‘Sophia’ gündemden düşmüyor.

Rusya; Türkiye ve Güney Kıbrıs’tan ‘Sophia’ bebeğin, annesi Olga Mirimskaya’ya verilmesini resmi olarak talep etti. Rusya’nın talebini, Ankara ve Güney Kıbrıs’taki Büyükelçilikleri aracılığıyla yaptığı, taşıyıcı anne Svetlana Bezpiatalia ve Sophia bebeğin iadesini istediği belirtildi.

Güvenilir kaynaklara göre Güney Kıbrıs, Rusya’nın bu talebini gayri resmi olarak KKTC’deki ilgili birimlere iletti.

Hakkında ihraç kararı çıkan ancak “sahte pasaport” düzenlediği gerekçesiyle yeniden mahkemeye çıkarılan ve aleyhinde üç gün tutukluluk emri alınan Svetlana Bezpiatalia bugün yeniden mahkemeye çıkarılacak.

Taşıyıcı annenin davası sürerken Rusya da boş durmadı.

Belgeleri gösterdi

Olga Mirimskaya’nın avukatı Aleksandr Chernov dün KIBRIS Medya Grubu’na gelerek, Sophia bebeğin, Olga Mirimskaya’nın yasal ve biyolojik bebeği olduğunu ortaya koyan belgeleri gösterdi.

Avukat Aleksandr Chernov, Rusya ve Güney Kıbrıs’taki mahkemelerin bebeğin yasal ve biyolojik annesinin Olga Miriskaya olduğuna karar verdiğini belirterek elindeki belgeleri sundu.

Olga Mirimskaya’nın oğlu KIBRIS’a konuştu

Bu arada, Olga Mirimskaya’nın ilk eşinden olan oğlu Arkadiy Golubovich de, telefonla KIBRIS’a bilgiler verdi.

Sophia bebeğin taşıyıcı anne Svetlana Bezpiatalia tarafından kaçırıldığını öne süren Golubovich, annesi Olga Mirimskaya, bebeğin babası Nikolai Smirnov ve üvey kardeşi Sophia ile ilgili medyada çıkan haberlerden söz etti.

“Sophia’nın hiçbir zaman Ukrayna pasaportu olmadı”

Arkadiy Golubovich, “Küçük Sophia’nın hiçbir zaman Ukrayna pasaportu olmadı. Ukrayna pasaportu almak için Ukrayna’da yaşamak zorunluluğu var. Son iki yıldır Svetlana Bezpiatalia ve küçük Sophia, Ukrayna’da olmadı. Svetlana’nın pasaportu alabilmesine imkan yok” dedi.

Golubovich, Svetlana Bezpiatalia’nın eskiden Ukrayna’da yaşadığını ancak Kırım, Rusya’ya katıldıktan sonra hiçbir zaman Ukrayna’da yaşamadığını ileri sürdü.

“Sophia’nın eski pasaportu iptal edildi”

Rus iş insanı Olga Mirimskaya’nın oğlu Arkadiy Golubovich ve avukatı, Sophia’nın eski pasaportunun Rusya devleti tarafından iptal edildiğini ileri sürdü.

Olga Mirimskaya’nın avukatı Aleksandr Chernov, Sophia’nın gerçek pasaportunun biyolojik annesinin elinde olduğunu belirtti.

1-20161031084007.jpg

“Rusya’da mahkeme biyolojik annenin Olga olduğuna karar verdi”

Arkadiy Golubovich, “Rusya’daki mahkeme, yasal, gerçek ve biyolojik annenin Olga Mirimskaya olduğuna karar verdi” dedi.

Golubovich, Aralık 2015 tarihinde Rum Mahkemesi’nin, Svetlana Bezpiatalia’nın tutuklanması ve Sophia’nın gerçek annesine verilmesine karar verdiğini ancak Svetlana’nın KKTC’ye kaçtığını anlattı.

“Rusya’da baba, taşıyıcı anne hakkında tutuklama kararı çıkardı”

Olga Mirimskaya’nın oğlu Arkadiy Golubovich, Rus polisi ve İnterpol’un taşıyıcı anne Svetlana Bezpiatalia, bebeğin babası Rus iş insanı Nikolai Smirnov ve Sophia bebek hakkında tutuklama emri çıkardığını söyledi.

Golubovic, “Svetlana, kuzeyde tutuklu. Sophia da polis hücresinde. Bebeği kaçırdılar çünkü ne yasal olarak ne de biyolojik olarak bebek onlara ait” dedi.

Rusya Büyükelçilikleri Svetlana ve Sophia’nın iadesini talep etti

Olga Mirimskaya’nın avukatı Aleksandr Chernov, Rusya’nın Ankara ve Güney Kıbrıs’taki Büyükelçilikleri’nden taşıyıcı anne Svetlana Bezpiatalia ve Sophia bebeğin iadesini talep ettiğini belirtti.

Milyarder bebek hücrede!

Bu arada multimilyarder çiftin bebeği, polis hücresinde Svetlana Bezpiatalia ile birlikte kalıyor.

Güvercinlik bölgesinde 21 Ekim’de askeri yasak bölgeyi ihlal ederek 4 Rum’un yardımıyla kucağında multimilyarder Rus anne ve babanın 17 aylık bebeğiyle KKTC’ye geçiş yaparken yakalanan ‘taşıyıcı anne’ Svetlana Bezpiatalia, 27 Ekim’de Askeri Mahkeme’de 7 bin TL para cezasına çarptırılmış ve ülkeye yasal girişi olmadığı için hakkında ihraç kararı çıkmıştı.

Svetlana Bezpiatalia, bebekle birlikte KKTC’den gönderilmeyi beklerken 28 Ekim’de yeniden tutukluluk talebiyle mahkeme huzuruna çıkarılmıştı.

Sophia isimli bebeğin üvey abisi ve Olga Mirimskaya’nın oğlu olan Arkadiy Golubovich’in taşıyıcı anne Svetlana Bezpiatalia’nın sahte Rus ve Ukrayna pasaportu düzenleyip tedavüle sürdüğü iddiasını değerlendiren Gazimağusa polisi, bu iddiaları araştırmak için zanlı Svetlana Bezpiatalia’yı Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla huzuruna çıkararak, aleyhine 3 günlük tutukluluk emri almıştı.

Svetlana Bezpiatalia’nın kendisi ve Sophia bebek için ikişer adet “Sahte Rus ve Ukrayna pasaportu düzenlediği ve tedavüle sürdüğü” gerekçesiyle tutukluluk talebiyle mahkeme huzuruna çıkarılmıştı. Üç gün tutukluluk süresi dolan Bezpiatalia’nın bugün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması bekleniyor.

Milyarder bebek

17 aylık Sophia isimli kız bebeğin annesinin Rus gıda endüstrisinde patates cipsi, kahve, çay ve hazır çorbada dünyanın en ünlü şirketi olan Russky Product OAO’nun Başkanı Olga Mirimskaya olduğu ortaya çıktı.

Olga Mirimskaya’nın Rusya’nın Ulusal Ödeme Sistemi Zolotaya Korona’nın Ceo’su Nikolai Smirnov ile evli oldukları ve çocuklarının olmadığı belirtilmişti.

Multimilyarder çiftin, Kırımlı olan ve daha önce 5 kez başkası için doğum yapan Svetlana Bezpiatalia ile anlaştığı ve Svetlana’nın çiftten alınan yumurta ve spermlerle hamile kalıp, Sophia isimli kız çocuğunu dünyaya getirdiği bilgisine ulaşılmıştı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.