1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAATLERCE AMBULANSI BEKLEDİK!
SAATLERCE AMBULANSI BEKLEDİK!

SAATLERCE AMBULANSI BEKLEDİK!

"İçeride ambulans yok!"

A+A-

Bir apartmanın üçüncü katında kalan ve yatalak hasta olan Hatice Şekerci dün hastanede tedavi olduktan sonra itfaiye yardımıyla evine çıkarıldı

Ceren ÖZBİL

Handan Evre, yatalak hasta olan anneannesi Hatice Şekerci’nin dün sabah saatlerinde yere düşmesi sonrası hemen 112 Hızır Servisi arayarak ambulansı çağırdı.

Bir apartmanın 3. katında yaşayan yaşlı kadını 112 Hızır Servisi ekibi ambulansla alarak hastaneye götürdü.

Ancak gerekli tedavinin yapılmasının ardından, anneannesini üçüncü kata çıkaramayacağını söyleyip, ambulans talep eden Handan Evre'ye içerde yeterli ambulans olmadığı söylendi ve beklemesi istendi.

KIBRIS Gazetesi'ne konuşan Evre, saatlerce beklediğini ancak ambulansın gelmediğini ifade ederek en son çareyi arabasını Acil Servis'in kapısına çekerek, tekerlekli sandalye ile anneannesini hastaneden almakta aradığını anlattı.

Ancak Evre, bu sefer de güvenlik görevlilerinin kendilerine "burada bekleyemezsiniz, aracınızı çekmezseniz polis çağıracağız" dediğini, kendisinin de polis çağırmalarını söylediğini belirtti.

Bunun üzerine güvenlik görevlilerinin polis çağırmadığını kaydeden Evre, anneannesini oradan arabayla alıp eve götürdüğünü, üçüncü kattaki dairesine ise itfaiyeden ve komşulardan yardım isteyerek çıkardığını anlattı.

Özyılkan: Hastalara her zaman yardımcı oluyoruz

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Adil Özyılkan, bu gibi durumlarda hastalara mutlaka yardımcı oldukları söyledi.

Ancak, her gelen talebe cevap vermeleri nedeniyle o sırada içeride ambulans olmamış olabileceğini ifade eden Özyılkan, "birçok hastaya hizmet götürüyoruz. Bu nedenle yoğun bir saate denk gelmiş olabilir. Ancak ben hastanın evine götürülmesini söyledim. Ne kadar saat beklediklerini bilemiyorum" dedi.

Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.