1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAATLİ BOMBA GİBİ
SAATLİ BOMBA GİBİ

SAATLİ BOMBA GİBİ

TOPRAĞI ALINAN HURMA

A+A-

Yol ve kaldırım çalışmaları nedeniyle kökündeki toprağı alınan hurma ağacı, yağış ve fırtınanın etkisi ile tehlike yaratıyor  

 

Gürsel KARAGÖZLÜ

Lefke’de Atatürk Caddesi’nde, yolun sol tarafında bulunan hurma ağacı ilgisizlik yüzünden yola düşmeye gün sayıyor. Lefke’de Atatürk Caddesinde, Lefke- Gemikonağı anayolu üzerinde Gemikonağı istikametine doğu gidişte yolun sol tarafında bulunan hurma ağacı ilgisizlik yüzünden yola düşmeye gün sayıyor.

hurma-agaci.jpg

Üç aydır bir duvar yapılamadı

Yaklaşık 3 ay önce Lefke Belediyesi tarafından başlatılan yol genişletme ve kaldırım çalışmaları nedeni ile Şeyh Mehmet Nazım ailesine ait bahçe kenarında bulunan hurma ağacının yol istikametindeki toprağı alındı. Toprağın alındığı alana yapılacağı söylenen duvar setin gecikmesi nedeniyle bahçe kenarında bulunan Hurma ağacının kökleri yağan yağışlar ve fırtına sonucu gün yüzüne çıktı. Köklerinin gün yüzüne çıkması ile hurma ağacı yan yatmaya başladı.

Arabalar için tehlike

Her gün onlarca aracın ve yayanın ağaç altından geçmesi kökleri meydana çıkan ağacın her an düşme tehlikesi yaratması yolu kullananları tedirgin ediyor. Vatandaşlar, yol genişletme ve kaldırım yapma projesi kapsamında alınan toprağın bulunduğu yere duvar set çekilmesinin daha fazla geciktirilmemesini istedi. Özellikle o yolu kullanan bölge sakinleri “Duvar yapımı gecikecekse bu hurma ağacının tehlike yaratmaması için buradan sökülerek başka bir yere aktarılması da çözüm olabilir. Belediye gecikmeden bu iş için harekete geçmeli” şeklinde taleplerini dile getirdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.