1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Sabah 07:30'dan önce birlikte olursanız...
Sabah 07:30'dan önce birlikte olursanız...

Sabah 07:30'dan önce birlikte olursanız...

Sabah 07:30'dan önce birlikte olursanız...

A+A-

İsviçre'de yapılan araştırma, hamile kalmak isteyen çiftler için oldukça faydalı olacağa benziyor. İşte bebek yapmak için en doğru saatler ve aylar...

İsviçreli araştırmacılar yaptıkları çalışma sonucunda hamile kalmak için en iyi saat ve en iyi ayları belirledi. Bilim insanlarına göre spermin kendine özgü 24 saatlik bir biyolojik saati olduğunu ve sabahın erken saatlerinde daha kuvvetli olduğunu iddia ediyor.

Zürih Üniversite Hastanesi'nde yapılan araştırmaya göre bebek yapmaya çalışan çiftler sabahları 7 buçuktan önce birlikte olmalı. Ayrıca aynı araştırma Mart, Nisan ve Mayıs aylarında spermin yumurtayı döllemek için en sağlıklı boyutunda ve şeklinde olduğunu ortaya koydu. Yani hamile kalmak istiyorsanız bahar sabahları 7 buçuktan önce şansınızı denemenizde fayda var.

Uzmanlar yaşları 25 ile 40 arasında değişen fertilite tedavisi gören 7 bin 68 erkekten alınan semen örneklerini analiz etti. Araştırmayı yöneten Dr. Brigitte Leeners, erkeğin semen kalitesinin saatlere ve aylara göre değişiklik gösterdiğini belirtti. Sabahları alınan semen örneklerinin daha verimli olduğunu söyledi. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında sperm yoğunluğunun arttığını söylerken yaz aylarında ciddi bir düşüş olduğunu ekledi.

Araştırmanın sonuçları normal yollardan hamile kalmaya çalışan çiftler için oldukça faydalı olacağı gibi fertilite tedavisi görenlere de ışık tutacak nitelikte.

spermin-en-verimli-oldugu-saatler-ve-aylar-11932299.jpeg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.