1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SADECE PİŞMİŞ ETLERİ ALDI...
SADECE PİŞMİŞ ETLERİ ALDI...

SADECE PİŞMİŞ ETLERİ ALDI...

Gazimağusa Suriçi’ndeki restorana girdi;

A+A-

 

Gazimağusa Suriçi bölgesinde bulunan İnciraltı Meze Restoran ile Desdemona Restoran isimli işyerlerinde geçtiğimiz gün yaşanan hırsızlık olayı bu kadarı da olmaz dedirtti.

Hasan Caner’e ait, İnciraltı Meze Restoran’a giren şahıs, kendisini an be an kaydeden işletmenin güvenlik kameralarına aldırış etmeden hırsızlığı yaptı, poz verdikten sonra da iş yerinden çıktı gitti.

İnciraltı Meze Restoran’ın hemen yakınlarda bulunan Desdemona Restoran’a giren kişinin aynı kişi olup olmadığı bilinmiyor.

Hasan Caner: Kapattıktan 5 dakika sonra girdi

İnciraltı Meze Restoran’ın sahibi Hasan Caner, Önceki gece saat 03.30’da dükkanı kapadığını söyledi. Güvenlik kamerası görüntülerine göre, kendisinden 5 dakika sonra dükkana giren ve Afrikalı olduğu her halinden belli olan hırsızın, kendilerini takip ettiğinin anlaşıldığını söyledi.
Caner, arka mutfak kapısının zorlanarak açıldığını ve hırsızın oradan içeri girdiğini ifade etti.

Salondaki kameraları fark etmedi

Hırsızın ilk olarak girişte bir kamerayı fark ettiğini ve kabloyu kestiğini anlatan Caner, hırsızın salondaki kameraları fark etmediğini aktardı.  Hırsızın laptop ve ses sistemi kablolarını sirkat ettiğini belirten Caner, birçok gıda malzemesini de çalan hırsızın girdiği yoldan çıkarak kaçtığını ifade etti.

Polise teşekkür ederim

Bazı gazetelerde söylediği sözlerin çarpıtıldığını belirten Caner, kendisinin sadece polisin suriçi bölgesinde biraz daha fazla devriye atması gerektiğini anlatmak istediğini, hiçbir şekilde polisi suçlayıcı bir açıklamada bulunmadığını ifade etti. Adli şube ekiplerinin günde 3 defa dükkanına gelip kendisi ile ilgilendiğini ve sık sık kendisine bilgi aktarıldığını anlatan Caner, ilgisinden dolayı polise teşekkür ettiğini belirterek, polisin en kısa zamanda hırsızı yakalayacağına inancının tam olduğunu  vurguladı.

Şikayetçi olmayacağım

Hırsızın içkilere dokunmadığını, dolapta pişmiş olarak bulunan kebapları çaldığını söyleyen Caner, hırsızın aç olduğunu tahmin ettiğini ve güvenlik kamerası görüntülerinden hırsızın Afrikalı olduğunun anlaşıldığını aktardı. “Afrikalı arkadaşların bazılarının ne şartlarda olduğunu biliyorum” diyen Caner, hırsızdan şikayetçi olmayacağını kaydetti.

Halil Güvener: Bir ayda 3 defa girdiler

Desdemona Restoran’ın sahibi Halil Güvener ise son bir ayda 3 defa dükkanına girildiğini söyledi. İlk 2 defa girildiğinde çok sayıda gıda malzemesi çalındığını anlatan Güvener, son girişte hiçbir şeyin çalınmadığını söyledi. Dükkanına 3 seferde giren kişinin aynı olduğunu savunan Güvener, iş yerinde artık para bırakmadığını bütün hasılatı bozuk paralara kadar eve götürdüğünü söyledi. Bölgede karakolları olduğu dönemde devriyelerin daha sık olduğunu belirten Güvener, merkezi sisteme geçildikten sonra devriyelerin oldukça azaldığını öne sürdü.

Diyalog-Hüseyin Çiçek

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.