1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SADIKOĞLU: "BÜYÜK BİR İHTİYACI KARŞILAYACAK"
SADIKOĞLU: "BÜYÜK BİR İHTİYACI KARŞILAYACAK"

SADIKOĞLU: "BÜYÜK BİR İHTİYACI KARŞILAYACAK"

SADIKOĞLU: "BÜYÜK BİR İHTİYACI KARŞILAYACAK"

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile İskele Belediyesi, hayvan barınağı yapımı konusunda protokol imzaladı. Protokol uyarınca, İskele’de hayvan barınağı inşa edilmesi amacıyla belediyeye arazi kiralanacak.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, bakanlıkta imzalanan protokole Bakan Hakan Dinçyürek ile İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu imza koydu.

DİNÇYÜREK: “’ÖLÜ ARAZİ’ DENİLEBİLECEK BİR BÖLGE HAYVAN BARINAĞI İÇİN BELEDİYEYE KİRALANACAK”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, protokol kapsamında İskele bölgesinde atıl durumda içerisinde ağaç bulunmayan; ‘ölü arazi’ denilebilecek bir bölgenin hayvan barınağı için belediyeye kiralanacağını söyledi.

İmza koydukları protokole göre inşa edilecek hayvan barınağında başıboş köpeklere barınak yanında hasta olanlara da tedavi hizmeti sağlanacağını belirten Bakan Dinçyürek, bunun yanında evlerde beslenenlere hayavanlara da eğitim ve sosyalleşebilecekleri alanlar oluşturulacağını kaydetti.

Bakanlık olarak bu ve benzer projeleri desteklediklerini ifade eden Dinçyürek, doğadaki canlıların yaşamlarının korunup daha iyi şartlarda idame ettirmelerini sağlamanın bakanlığının görev ve yetki alanına girdiğini belirtti.

Bakan Dinçyürek, bu çerçevede yapılan ve bundan sonra yapılacak projeleri destekleyeceklerini belirterek, projenin diğer belediyeleri de harakete geçirerek ihtiyaç duyulan bölgelerde hayvan barınakları hayata geçirmelerini istedi.

SADIKOĞLU: "BÜYÜK BİR İHTİYACI KARŞILAYACAK" 

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise, projenin belediyenin sosyal sorumluluk projeleri arasında yer aldığını ifade ederek proje için ilk adımı atmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Bakan Dinçyürek'e yapılan işbirliğinin yanısıra çevreye, doğaya ve hayvanlara gösterdiği duyarlılık nedeniyle teşekkür eden Sadıkoğlu, projenin gerçekleşmesi halinde bölgedeki büyük bir ihtiyacın giderilmiş olacağını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.