1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZÜR DİLEDİ
SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZÜR DİLEDİ

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZÜR DİLEDİ

SAĞLIK BAKANLIĞI, MORG ARIZASI NEDENİYLE MİRATA’NIN AİLESİNDEN ÖZÜR DİLEDİ

A+A-

Sağlık Bakanlığı, Girne Akçiçek Hastanesi morgunda yaşanan arıza nedeniyle Diş Hekimi Dr. Erdoğan Mirata’nın cenazesinin gerekli koşullarda muhafaza edilemediğinin tespit edildiğini belirterek, yaşanan üzücü olaydan ötürü aileden özür diledi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, konu hakkında soruşturmanın derhal başlatıldığı belirtilerek, ihmali olanların gerekli cezai uygulamaya tabi tutulacağı bildirildi.

Açıklamada, Mirata’nın 27 Ağustos Pazar günü evinde vefat etmesi üzerine Girne Belediyesi Cenaze ekipleri ve ailesi tarafından Girne Akçiçek Hastanesi morguna akşam 20.30-21.00 saatleri arası getirildiği ifade edilerek, Mirata’nın cenazesinin ailenin gözetiminde Girne Belediyesi Cenaze ekiplerince morga konulduğu kaydedildi.

Bu işlem yapılırken hastane morgundaki buzluklar ve motorların sorunsuz bir şekilde çalıştığı ifade edilen açıklamada, Mirata’nın cenazesinin ailenin isteği üzerine 3 gün morgda bekletildikten sonra dün sabah saatlerinde defnedilmek üzere yine Girne Belediyesi Cenaze ekiplerince ve ailenin gözetiminde morgdan alınırken morgdaki buzlukların çalışmadığı ve gerekli koşullarda muhafaza edilemediğinin tespit edildiği belirtildi.

Hastane yetkililerinin yapmış olduğu araştırma sonucu morgun motorlarının arıza yaptığı ve buzlukların çalışmadığının anlaşıldığına dikkat çekilen açıklamada, “ancak arıza genel olarak tüm hastaneyi etkilemediği ve bu zaman zarfında başka bir cenazenin de olmaması dolayısı ile arıza fark edilmemiştir” denildi.

Sağlık Bakanlığı açıklamasında, “yaşanan üzücü olaydan ötürü aileden özür diler, merhumun ailesine Allah’tan sabır dileriz” ifadelerine yer verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.