1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAĞLIK SİSTEMİ ...... EX…………
SAĞLIK SİSTEMİ ...... EX…………

SAĞLIK SİSTEMİ ...... EX…………

Kısacası bu yapı ile Sağlık Sistemimiz 2016’yı biraz zor görür...

A+A-


Sağlık Sistemi ...... EX…………

Hepimizin her an ihtiyaç duyduğu, sonradan siyaset için bir sıçrama tahtası olarak görülen, herkesin üstünde konuştuğu ama hiçbir şey yapmadığı, iyiye gideceği yerde her gün kötüye giden Sağlık Sistemi hakkın rahmetine kavuşmuştur.

Doktorların yavaş yavaş terk etmeye başladığı sağlık sektöründe bir ay içinde üçüncü istifa haberi geldi. Dr. Naciye Özbek ve Dr. Erkut Aşıcıoğlu’nun istifalarının ardından dünde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kardiyoloji Klinik Şefi Dr. Gülgün Vaiz istifasını sundu.

Dün Sağlık çalışanları ardı ardına gelen kötü haberlerle sarsıldılar. Önce Dr. Gülgün Vaiz’in istifa ettiği yönündeki haberler ardından Kalecik’te meydana gelen ve bir sağlık çalışanın hayatını kaybettiği ambulans kazası.

Tüm bu olumsuzluklar yetmezmiş gibi KTAMS, 15 Aralık tarihine kadar adım atılmaması halinde süresiz grev de dâhil olmak üzere her türlü eylemin hayata geçirileceğini söyledi.

Kısacası bu yapı ile Sağlık Sistemimiz 2016’yı biraz zor görür. Hele yaşanan bu istifalardan sonra ne acil servisler ne klinikler iş yapamaz hale gelecek. Nöbetler dönmeyecek, içerde kalan doktorların 24 saat hastanede kalmaları gerekecek…

Kamu net’te göçtü

Her taraf dökülür de devletin net’i dökülmez mi? Dün tüm gün kamuda işlem yapmak isteyenler saatlerce internete erişimde sorun yaşadılar.

Bakanlıklar, daireler nete giremediler. Özelde de durum pek farklı değildi. Onlarda da benzer sıkıntılar gün boyunca devam etti.

Alt yapı anlaşılan bu kadar çok aboneyi çekmiyor. Bakalım ne kadar daha devem edecek bu sıkıntılar.
Ayrı kutu
Paşa’da gitti…
Yıllardır Lefkoşa ve Girne'de ayakkabı mağazaları çalıştıran PAŞA SHOES ayakkabı mağazaları sahibi, 1945 doğumlu Mehmet Sönmez beklenmedik bir şekilde hayata veda etti.
Dün öğleden sonra hayata veda eden Mehmet Sönmez'in bugün Lefkoşa Mezarlığında öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası defnedilecek.
Yıllardır alışmıştık onu Dereboyu’ndaki mağazasının önünde bir taburede otururken görmeye. Gidene gelene selam verirdi, gençlerin özellikle durak yeriydi. Mekânı cennet olsun.
 
MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Eğitim ile ilgili komitelere KKTC Milli Eğitim Bakanı veya bir temsilcisi de katılacak mı?
Birikim ÖZGÜR: 13. maaşların gününde ödeneceğini açıklamanızdan sonra acayip rahatladı piyasa. Özellikle alacağı olanlar bu maaşı bekliyordu.
Kamil KAYRAL: Dün bütçeniz komitede geçmiş. Yeni bütçenizde bir önceki yıla göre bir artış var mı? Yoksa aynı sıkıntılarla bir yıl daha aynen devam mı?
Atınç KESKİN: Avusturalya’dan dönmüşsünüz ama 2 ay sonra yeniden geri gidecekmişsiniz. Bu arada giderken bir restoran için yakın bir dostunuzu da beraberinde götürecekmişsiniz. Garsona da ihtiyaç varsa bize de seslenin. Zira çekilmez olmaya başladı iyice buraları…
Mustafa AKYÖN: Tüm üniversitelerimizden mezun olan başarılı mezunları bir çatı altında toplamayı içeren bir proje için start vermişsiniz. Bence gayet olumlu bir düşünce.
Kadri FELLAHOĞLU: Teyzenizin oğlu Hakkın rahmetine kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun.
Fırat MERTTÜRK: Sosyal medyada paylaştınız av görüntülerinden sonra hafta sonu zeytin ağacağından düşüp yaralanmışsınız. Nazara geldiniz demek ki, hemen düştüğünüz ağaçtan bir dal kırın ve tütsülenin.
İsmail ARTER: Dün akşamüstü Tatlı Dünyası'nda şamali'nin tadına bakarken görülmüşsünüz. Allah rahmet eylesin şamali’nin ustası İskele’de aşık Ali’ydi. Hiç tatlısından yediniz mi?
Gizem-Burhan CANBAZ: Pek muhterem valideniz Hakkın Rahmetine kavuşmuş. Merhumeye Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun.
Tahsin MERTEKCİ: Daha beş yıl bile olmadan yapılan oto yollar çökmeye başlamış. Neden acaba? Çünkü yeteri kadar denetim yok, yapan yaptığı ile kalıyor değil mi?
Samiye YÜRÜN: Bugün yine hareketli bir gün sizi bekliyor. Türkiye’den gelen konuk bakan ve heyeti için konvoyda olacaksınız. Aman gaza basmayı unutmayın.
Ertan BİRİNCİ: Yeni kabinede Binali Yıldırım yeniden bakan olunca sizde tebrik kabul etmeye başlamışsınız. Dün telefonlarınız bir an olsun susmamış. Hadi gözünüz aydın.
Biray DELİCEIRMAK: Devlet Piyangosunun yılbaşı reklamlarını alamayan bazı basın kuruluşları size küsmüşler. Aman dikkat edin kimseyi üzmeyin.
Abdullah ÜÇGÖZ: Dün başarılı bir operasyonla ameliyat olmuşsunuz. Çok geçmiş olsun diyoruz. Umarız en kısa sürede eski sağlığınıza kavuşursunuz.
Emre DEĞİRMENCİOĞLU: Bu kadar kırılgan bir piyasada günlük yorum yapmak her halde en zorlu iş olsa gerekir. Zira saat saat gündem değişiyor.
Faika YALVAÇ: 50+ Projesi için gala gecesi bu gece. Umarız yürüttüğünüz kampanya sonuç verir ve güzel bir gelir toplanır.
Bumin PAŞA: Sabreden Bumin müsteşar olurmuş değil mi? İşin şakası bir yana Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı göreviniz hayırlı olsun.
Rauf ATAÖV: Çok zor bir dönemde hiç kimseyi kırmadan, gayet olgun ve başarılı bir şekilde Eğitim Bakanlığı müsteşarlığı görevini yürüttünüz. Bu iş bir bayrak yarışı, siz en iyi şekilde taşıdınız. Şimdi biraz dinleme zamanı. Hayırlı olsun size de.
 
GÜNÜN SÖZÜ
 “Yaşanan olaylar böyle bir komite kurulmasına neden oldu... Biz bunu uzun süreden beridir istiyorduk… Gelecek kuşakların çok daha barışçı, çok daha hoşgörülü, çok daha birbirini anlayan, çok daha empati yapabilen kuşak olarak yetişmeleri son derece önemlidir. 47 yıllık müzakere sürecinin son 5 ayında, yıllardır sağlanamayan ilerleme sağlandı.

Alihan Pehlivan

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.